Höga Nord Rekords presenterar

29/12: Fontän

Fontän

Torsdagen en 29:e December fyller Höga Nord Rekords fyra år. Givetvis firas födelsedagen traditionsenligt med förstklassig fest på Pustervik.

FONTÄN:

Fontän från Göteborg har funnits i över tio år och har med deras alldeles egna blandning av psychedelia och klubbmusik skaffat sig en stor variation av lyssnare från hela världen. Förutom fantastiska samarbeten med bland annat El Perro Del Mar, Silverbullit, The Studio har bandet också lovordats av akter som Mogwai, Andrew Weatherall, med flera. Efter sitt hyllade album ”Winterhwila”(2009) gjorde Fontän sin sista spelning på 2010 års upplaga Gagneffestivalen. Sedan följde tystnad. En tystnad som grundar sig i att bandet ända sedan starten varit mycket noga i sin kreativa process; Fontän släpper aldrig ifrån sig någonting som låter halvfärdigt och medlemmarna Johan Melin och Jesper Jarold kände att de behövde nya infallsvinklar till deras sound för att inte upprepa sig från tidigare släpp. Bandet var redo för nästa steg. 
Bhutan: ett slutet land och en vit fläck på den annars så västcentrerade världskartan. Där landade Johan och Jesper på hösten 2013. I Bhutan är den uråldriga och inhemska musiken i högsta grad levande. Visst finns det små influenser av västerländsk musik, men deras musikaliska tradition har förts vidare i generationer och hållits vital tack vare en djup vördnad och ödmjukhet från utövarna. En perfekt plats för Fontän att läggas i marinad. 
På 2016 års två picture disc-EP’s släppta på Höga Nord Rekords, gör sig resan till Bhutan ytterst påmind. Inte bara i form av instrumentering samt pålägg gjorda av lokala musiker utan det är även någonting annat som letat sig in i Fontäns redan briljanta blandning av olika genrer. Utöver melodierna och valen av instrument hörs det nu en monumental självklarhet i bandets musik, lika storslagen som Himalayas mäktiga bergslandskap. Lika krispigt klar och frisk som luften på 5000m höjd.
År 2017 blir året då Fontän utmanar gränserna för genreöverskridande musik, både live och på skiva. Deras nya fullängdare både förvaltar och förädlar den gränslösa inspirationen samt orädsla som präglade 2016 års två EP’s. Det här är nästa steg. Det här är Fontäns evolution.
 

DJs:

Anders Persson (Parlour)

Höga Nord


VISUALS:

Ekta Ekta Ekta


Insläpp: 21.00

Pris: 100 kr

Åldersgräns: 18 år

Plats: Stora Klubben

Köp biljett på Ticnet