Woody West presenterar

27/5: Bror Gunnar Jansson

Bror Gunnar Jansson

RELEASEFEST FÖR AND THE GREAT UNKNOWN PART II


Multi-instrumentalisten, en-persons-orkestern, Bror Gunnar Jansson (sång, gitarrer, trummor, slagverk, saxofon m.m.) släppte tidigare i år EPn "AND THE GREAT UNKNOWN PART I" och nu i maj följs den upp av fullängdsalbumet PART II. Detta behöver såklart firas med en rejäl fest och konsert på Pustervik lördagen 27 maj.

Musiken är mörk och suggestiv, rå och vacker. Southern gothic, blues och svenskt vemod möts i historier om mördare och vanligt folk. ATGU är inspelad och producerad av Filip Leyman (Anna von Hausswolff, Tempel m.m.) och Christoffer Johansson (som bl.a. producerat Bror Gunnars tidigare album). Gaffa skriver om Part I
: "Ett levande album med starka rötter." "...en beundransvärd inlevelseförmåga och kreativitet.". 

I samband med släppen under 2017 har redan fler än 50 konserter spikats på releaseturnén i Skandinavien, Frankrike, Belgien, Nederländerna mfl och i mars gjordes även en nordamerikansk premiär i Kanada med tre spelningar. 

Janssons tidigare släpp har rönt stora framgångar, inte minst i Frankrike. Totalt har över 11 000 fysiska albums sålts, 1,5 miljoner streams, utvald till programmet Album de la Semaine (veckans skiva) i Canal+, prisad i de största tidningarna (Telerama, Elle, Rolling Stone m.fl.) och omnämd som ”The revelation of the year.” i Les Inrockuptibles. 

”Jag är stum av beundran inför Bror Gunnar Jansson och hans skiva. Så pass att jag inte lyckas få alla lovord på pränt. Det här hör nämligen till det bästa jag någonsin hört. Jag lyfter på hatten och önskar Jansson all lycka och välgång. Fast det gör jag mest av egoistiska skäl eftersom jag vill ha fler skivor av honom. Och det genast!” 
Daniel Gustavsson, Lira Musikmagasin i recension av Moan Snake Moan


Insläpp: 19.00

Pris: 180 kr

Åldersgräns: 18 år

Plats: Stora Klubben

Köp biljett på Ticnet