Rootsy Live & Pustervik presenterar

31/3: Deadman+The Deadstring Brothers

Deadman+The Deadstring Brothers

 

Deadman

Det är inte ofta men det händer. Att man snubblar över musik som bara känns bara känns alldeles självklar. Som trots att den är helt ny direkt känns som en gammal och mycket god vän.

Deadman från Austin, Texas gör just sådan musik. För inte så länge sedan var bandet helt okända för alla utom en stadigt växande publik på stamhaket Saxon Pub i södra Austin. Så spelade de in den ganska enklar och råa liveplattan »Live At The Saxon Pub« och ryktet började sprida sig. Hela vägen till Europa och Skandinavien.

Deadstring Brothers

Det finns ingen som så väl fångar upp soulen från Stones tidiga 70-tal som Detroits coolaste rocker Kurt Marschke och hans Deadstring Brothers. Bandets hjärta bultar av ren skär Rock´n Roll. Cosmic american music byggt på en rejäl dos rock, en nypa country, en nypa blues toppat med söderns djupaste soul. Alltid fräscht men också alltid igenkännbart. Det som aldrig spelar någon roll så länge man skriver låtar som Kurt. Du kan lätt föreställa dig bandet promenera längs Carnaby Street i slutet av 60-talet, Rocka upp Cobo Halls scén i Detroit 1970 eller svettas i en studiosession i Muscle Schoals 1971.


Deadman

The Deadstring Brothers på Spotify

Insläpp: 21.00

På Scen: 22.00

Pris: 245 kr

Åldersgräns: 18 år

Plats: Lilla Klubben

Köp biljett på Ticnet