Pustervik Presenterar

15/4: Purity Ring (support: Born Gold)

Purity Ring (support: Born Gold)

Den kanadensiska duon Purity Ring släpper sitt efterlängtade andra album "Another Eternity", uppföljaren till succédebuten "Shrines" från 2012, i början på mars och lite mer än en månad senare återvänder de äntligen till Sverige för spelningar i Stockholm och Göteborg.

Med sin drömska och atmosfäriska elektropop blev Purity Ring snabbt namnet på allas läppar när de debuterade med singeln "Ungirthed" i januari 2011. Duon, sångerskan Megan James och producenten Corin Roddick, bildades 2010 när de två spelade tillsammans i Gobble Gobble och efter succén med "Ungirthed" plockades de upp av indiegiganten 4AD. Debutalbumet "Shrines" släpptes sommaren 2012 och hyllades unisont av kritikerkåren runt om i världen som ett av 2012 års bästa album. Sedan dess har Purity Ring samarbetat med akter som Danny Brown, Ab-Soul och Jon Hopkins, samt remixat Lady Gagas singel "Applause", innan de i december äntligen återvände med singeln "Push Pull", det första smakprovet från "Another Eternity".

Senast Purity Ring stod på en svensk scen var sommaren 2013 men i mitten på april är de äntligen tillbaka. Med ett nytt album i ryggen gör de sin första spelning i Göteborg sedan 2012 den 15 april på Pustervik och dagen efter är det dags för duons första Stockholmsbesök på Debaser Strand.


Insläpp: 19.00

Pris: 200 kr

Åldersgräns: 18 år

Plats: Stora Klubben

Köp biljett på Ticnet