Daniel Lanois + Amanda Werne

Daniel Lanois + Amanda Werne

Arrangör KB West
Datum 8 augusti 2017
Insläpp 19.00
Pris 400kr
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Länkar Event på facebook

Den kanadensiske musikern och producenten Daniel Lanois gör nedslag i Göteborg i sommar!

Daniel Lanois är en legendarisk producent och har arbetat med idel storheter, bland dem Bob Dylan, Neil Young, Emmylou Harris och Peter Gabriel. Tillsammans med Brian Eno har han också producerat U2’s ”The Joshua Tree” och ”Achtung Baby”. Men det är som låtskrivare, gitarrist och sångare vi nu välkomnar honom till Göteborg och Pustervik den 8 augusti.

Lanois är en ljudkonstnär med en exceptionell experimentlusta som fortfarande brinner lika starkt och skapar musik lika vacker och ny som alltid. Han växte upp i Hull, Quebec, där musiken präglade hans uppväxt i en musikalisk familj. 

I höstas släppte han sitt tolfte album "Goodbye to Language", vilket bär en ljudbild från barndomens musik vidare genom sitt tidigare samarbete med Eno, men äger också stråk av futurism och genomsyras av det naturliga flow bara någon djupt rotad i musiken kan åstadkomma. Känslan i musiken öppnar fortfarande dörrar till det okända, och vi vet att det är från en scen hans genialitet gör sig allra bäst.

Amanda Werne

Amanda Werne (Slowgold) skapar tidlösa, poetiska historier som bärs fram genom drömsk prärierock. En recensent beskrev musiken som ”att falla handlöst med vetskapen om att landa mjukt”.