Deadman + The Deadstring Brothers

Deadman + The Deadstring Brothers

Arrangör Rootsy Live & Pustervik
Datum 31 mars 2013
Insläpp 21.00
På Scen 22.00
Pris 245kr
Åldersgräns 18 år
Plats Lilla Klubben
Länkar Deadman
The Deadstring Brothers på Spotify

 

Deadman

Det är inte ofta men det händer. Att man snubblar över musik som bara känns bara känns alldeles självklar. Som trots att den är helt ny direkt känns som en gammal och mycket god vän.

Deadman från Austin, Texas gör just sådan musik. För inte så länge sedan var bandet helt okända för alla utom en stadigt växande publik på stamhaket Saxon Pub i södra Austin. Så spelade de in den ganska enklar och råa liveplattan »Live At The Saxon Pub« och ryktet började sprida sig. Hela vägen till Europa och Skandinavien.

Deadstring Brothers

Det finns ingen som så väl fångar upp soulen från Stones tidiga 70-tal som Detroits coolaste rocker Kurt Marschke och hans Deadstring Brothers. Bandets hjärta bultar av ren skär Rock´n Roll. Cosmic american music byggt på en rejäl dos rock, en nypa country, en nypa blues toppat med söderns djupaste soul. Alltid fräscht men också alltid igenkännbart. Det som aldrig spelar någon roll så länge man skriver låtar som Kurt. Du kan lätt föreställa dig bandet promenera längs Carnaby Street i slutet av 60-talet, Rocka upp Cobo Halls scén i Detroit 1970 eller svettas i en studiosession i Muscle Schoals 1971.