Godspeed You! Black Emperor + Support: Mette Rasmussen

Godspeed You! Black Emperor + Support: Mette Rasmussen

Arrangör Luger
Datum 12 april 2018
Insläpp 19.00
Pris 405kr
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben

Godspeed You! Black Emperor

11 april Stockholm, Vasateatern

12 april Göteborg, Pustervik

13 april Oslo, Rockefeller

14 april Malmö, Slagthusets Teater

Alla som hävdar att Godspeed You! Black Emperor är världens bästa band tänker vi inte protestera högljutt mot. Ljudarkitekterna från Kanada har sedan mitten av 90-talet sammanfattat livet och allt däremellan i sina hypnotiska och manglande epos utan att säga ett ord. Samtidigt har de inte gjort annat än att berätta, förmedla och kommunicera. Nyligen släppte bandet album nummer sex i ordningen, övermäktiga Luciferian Towers, och i april återvänder Godspeed You! Black Emperor till Sverige för tre spelningar – 11 april på Vasateatern i Stockholm, 12 april på Pustervik i Göteborg och 14 april på Slagthusets Teater i Malmö. Biljettsläpp onsdag 11 oktober klockan 10.00.

Montrealgruppen Godspeed You! Black Emperor har sedan start plöjt fram som en pråm genom musiklandskapet utan att tagit hänsyn till vad som stått i vägen. Många är vi som genom åren har körts över och kastats ombord och sedan dess vägrat att kliva av. Deras massiva och instrumentala postrock bygger upp ljudbilder så fyllda av komplexitet att du inte kan göra annat än kapitulera. Med det sagt så är det få band som på samma gång kan vara så inbjudande. Av Godspeed You! Black Emperor vill du bara ha mer.  

Under 2000-talet tog bandet ett långt avbrott, men har sedan återkomsten dunkat ut tre alster, varav det tredje Luciferian Towers landade under hösten. Hittills har albumet hyllats unisont och beskrivits som en spännande utveckling för ett band i ständig förändring. Det kan vara som meditation att lyssna på Godspeed You! Black Emperors skivor, men att uppleva det hela live är som att bli pånyttfödd. Stora ord till stort band. Som sig bör.