Júníus Meyvant + Snorri Helgason

Júníus Meyvant + Snorri Helgason

Arrangör Luger
Datum 29 januari 2017
Insläpp 19.00
Pris 210kr
Åldersgräns 18 år
Plats Matsalen

Med klassisk soulröst och en rik flora av instrument har isländska musikern Junius Meyvant förfört en ny publik under kort tid. Hans debutalbum ‘Floating Harmonies’ balanserar mellan influenser från både soul och folk med ett nytt modus operandi. Vi är glada över att presentera att Junius Meyvant – som mycket väl tyder på att bli Islands nästa stora musikaliska exportsuccé – kommer till Sverige för tre konserter i början av 2017. 

 

Det lilla landet i mitten av Atlanten har en ganska liten befolkning men har ändå lyckats skämma bort oss med en rad artister under åren. Mycket talar för att Meyvant, som vunnit prestigefyllda Icelandic Music Awards ‘Newcomer of the Year’, blir nästa stora representant för den levande musikscenen på Island. 

 

Junius Meyvant komponerar mästerligt ihop produktioner med både influenser från gamla genrer som soul och folk, med nya idéer som tvingar ut musiken från ett trött nostalgiskt hål. Med ett fokus och ett strålande gehör läggs största energi på även de minsta detaljerna i ett ljudlandskap där ingenting lämnas åt slumpen. Stråkar och blås blandas med elektroniskt knorr och klassisk soulröst. En upplevelse som säkerligen kommer intensifieras i det verkliga rummet. Vi är stolta över att få bjuda in Islands senaste musikaliska geni!