Johnnyswim

Johnnyswim

Arrangör FKP Scorpio
Datum 23 september 2017
Insläpp 18.00
Pris 185kr
Åldersgräns 18 år
Plats Matsalen
Länkar Event på facebook

Abner Ramirez och Amanda Sudano klickade både musikaliskt och känslomässigt då de träffades i Nashville 2005 – snart hade de blivit såväl ett par som en duo. Som Johnnyswim levererar Abner och Amanda soulig folkpop, där även drag av country och blues anas. Efter en självbetitlad EP släpptes fullängdsdebuten ”Diamonds” 2014 och då låten ”Home” plockades upp som ledmotiv till den amerikanska realityshowen ”Fixer Upper” fick duon en hit. Förra året gav Johnnyswim ut både en liveskiva och studioalbumet ”Georgica Pond”.

De ofta sparsmakade ackompanjemangen må vara smittsamma, men det är ändå i harmonin mellan Abner och Amandas röster som Johnnyswims största styrka uppstår. De kompletterar varandra perfekt och det är inte svårt att höra varifrån jämförelsen "A mix of Lauryn Hill and John Mayer" kommer.

På hemmaplan har Johnnyswim synts och hörts hos bland andra Jay Leno samt David Letterman och då de i februari spelade i Norrköping under festivalen Where’s the Music? passade även TV4 på att bjuda in duon för att framföra ”Drunks” för de svenska TV-tittarna.