Sam Outlaw

Sam Outlaw

Arrangör Woody West
Datum söndag 9 juli
Insläpp 19.00
Pris 265kr
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Länkar Event på facebook
Köp biljett på Ticketmaster

Den moderna Californiacowboyen Sam Outlaw gjorde härom året storslagen debut med hyllade plattan ”Angeleno”, ett av de starkaste countryalbumen på senare år. Ett album dränkt i solsken, västkustens countrymusik och myter med klassiska ekon av allt från stekhet ’60s Bakersfield honky-tonk till lummig ’70s Laurel Canyon singer/songwriterpop i något som upphovsmannen själv valt att kalla SoCal country.

På aktuella uppföljaren ”Tenderheart” blottar Outlaw sitt hjärta öppet och visar upp en låtskrivarbegåvning långt bortom det vanliga. Här hamnar låtar som ”Bottomless Mimosas”, ”Trouble” och ”Two Broken Hearts” i samma omkörningsfil som ”Peaceful Easy Feeling” och ”Tequila Sunrise” och det blir tydligt att trots ett mjukt hjärta besitter Outlaw en vilja av stål. Med kompromisslös beslutsamhet skriver Outlaw tidlösa countrypopmelodier gjorda för att bli framtida klassiker på den amerikanska FM-radion bredvid likväl Gram Parsons och George Jones som Tom Petty och Ryan Adams.

Efter tidigare succéer vid sina Skandinavienbesök är det denna gång äntligen dags att få se denna SoCal-cowboy ihop med sitt magnifika band. Sommarens varmaste countrykväll är garanterad.


Köp biljett på Ticketmaster