Horisont + Troubled horse

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/1/0/d/pustervik.nu/httpd.www/v2/wp-content/themes/pustervik2/single-event.php on line 174
Arrangör Club Slacker
Datum fredag 1 mars
Insläpp 22.00
På Scen 23.00
Pris 100
Åldersgräns 20 år (18 år vid förköp)
Plats Stora Klubben
Länkar Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /customers/1/0/d/pustervik.nu/httpd.www/v2/wp-content/themes/pustervik2/single-event.php on line 182
Köp biljett

HORISONT – på scen 00.00
Albumaktuella Horisont är uppväxta på samma bördiga 70-talsrockrika jord som gett oss Witchcraft och Graveyard. De debuterade 2009 med Två Sidor Av Horisonten, ett album som imponerade Rise Above Records så mycket att de helt enkelt var tvungna att ha dom i sitt stall. Rise Aboves huvudman Lee Dorian bjöd över dom för att supporta Pentagram på sin debutspelning i London, där Horisonts souldränkta kraftfulla framträdande golvade publiken och lämnade en påtaglig känsla av förväntan för vad som måste vara en av höjdpunkterna av 2012.

Second Assault, som släpptes i mars 2012, sneglar tillbaka till den tid i början av 70-talet då Heavy Metal just börjat definieras. En tid då Uli Jon Roth-ledda Scorpions och en spirande Judast Priest var där, en tid med Black Sabbaths tunga riff, Zeppelin, Grand Funk och den souliga virtuosen Hendrix, Deep Purple och Wishbone Ash. Horisont lirar vid den tid då utsvängda byxor och rutiga skjortor banade väg för jeans och läder.

Horisont turnérade i Europa tillsammans med Graveyard under 2012 inför utsålda hus, och har sedan dess spelat på flertalet internationella festivaler och turnérat Europa.

Ett band är ingenting utan en grym rytmsektion; i trummisen Pontus har de en sann lärjunge till den helige Treenigheten – Bonham, Ward och Paice, samarbetandes med 4-strängsmonstret Magnus som säkrar likt en rutinerad soulgud. Den dubbla attackledningen av Kristofer och Charles saknar endast efternamn värda att nämnas i sällskap av Gorham/Robertson, Schenker/Roth eller Turner/Powell. Turvis, både smakfullt melodiska och stolt bombastiska, spelar de som mästare men aldrig tråkigt. I enighet med ett sådant stjärnband levererar fråntmannen Axel den typ av lidelsefulla prestation som skulle göra hans förfäder stolta; från tillbakalutat och souligt till skrikande wail, men alltid från hjärtat. 

Hemsida: www.facebook.com/horisontmusic
Lyssna här: http://open.spotify.com/artist/1tPw1T8FYkf9GoxQeTzIgU

TROUBLED HORSE – på scen 23.00
Troubled Horse är ett hett heavy/garage-rockband från Örebro – Staden som gett oss grymma hårdrocksband såsom Witchcraft. Ironiskt nog innehåller Troubled Horse tre medlemmar av den ursprungliga Witchraft line-uppen, varav en (Ola Henriksson, bas) fortfarande ingår. Gitarristen John Hoyles lämnade Witchcraft för några år sedan för att istället fokusera på sitt andra band, 'Spiders', och Troubled Horse förstås!

Trots all-star line-upen är Troubled Horse absolut en institution i sin egen rätt. Sångaren/gitarristen Martin Heppich kombinerar den hårda andan från amerikanska 70-talsband som Damm och Pentagram med en mer själfull 60-tals MC5-vibb. Detta gör TH mycket unikt och fräscht! Nya färska skivan “Step Inside”(Rise Above Records/Metal Blade)har fått ett otroligt mottagande med fantastiska recensioner runt hela Europa. 

Lyssna här: 
http://open.spotify.com/artist/6cglz6mAQZ8y58noEuMJyw

Feedback: -Veckans viktigaste, Mathias Klings Rockblog i Aftonbladet. -Troubled Horse – Refrängstark närking. Bra? Ja förbannat bra 

4/5 nwt.se http://nwt.se/noje/skivor/article1199057.ece –

Nerikes Allehanda 4/5 http://meny.nu/musik/skivrecension/1.1880924-troubled-horse 

8/10 Metal Hammer (Norge) Låtarna är imponerande bra, med sylvassa refränger! 


Köp biljett