Klubb Instant: Pale Honey + Midnight Sister + Patrik Wennberg

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/1/0/d/pustervik.nu/httpd.www/v2/wp-content/themes/pustervik2/single-event.php on line 174
Arrangör Klubb Instant
Datum fredag 17 november
Insläpp 22.00
Pris 120
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Länkar Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /customers/1/0/d/pustervik.nu/httpd.www/v2/wp-content/themes/pustervik2/single-event.php on line 182
Köp biljett

Pale Honey på turné i höst med nytt album i bagaget

Två år har passerat sedan Göteborgsbaserade Pale Honey släppte sitt kritikerrosade, självbetitlade och P3 Guld-nominerade debutalbum. Nu är bandet redo att släppa ifrån sig en efterlängtad uppföljare; ett 10 spårs-album som kommer att släppas den 29 september, därefter åker de ut på en höstturné med premiär i Danmark den 27 oktober. 

De två första singlarna från det kommande albumet har redan spelats flitigt på P3, och har visat bandets musikaliska bredd, dels med “Real Thing” – en explosiv gitarrdriven käftsmäll, och “Why Do I Always Feel This Way” – en finstämd popballad med svajiga synthar som skapat en än högre förväntan av hur det nya albumet kommer att låta. Dessutom släpper Pale Honey i början av juni en cover av ABBAs “Lay All Your Love On Me”, en tolkning där bandet låtit sin egna lekfullhet ta plats, i sann Pale Honey-anda.

I mars 2017 gjorde bandet en exklusiv klubbturné, med bland annat en spelning på Debaser Strand i Stockholm som DN recenserade med en 4:a och orden “Efter internationella hyllningar och därpå följande Europaturnerande har Pale Honey också en scensäkerhet som står över enstaka smådetaljer… Känslan är att detta bara är början.”
Ett efterlängtat och hype:at albumsläpp vore inte komplett utan en efterföljande albumturné, varför bandet i höst åker ut på vägarna i Sverige och Norden. Dessutom är live ett utav de bästa sätten att uppleva Pale Honey. De säger själva “att spela ute är det allra bästa med få hålla på med musik. Då får vi leva ut liksom allt det vi känner. Det är alltid svettigt, men så roligt samtidigt att vi ibland inte kan hålla oss från att börja skratta av ren extas. Vi längtar så mycket efter att få komma ut och spela för den nya skivan. Förvänta er energi, bus och såklart koklockor.” Live uppträder Pale Honey som trio, med bandets producent Anders Lagerfors som förstärkning

Support: 

Midnight Sister (US)

Midnight Sister gör svängig, mystisk och filmisk musik. De kommer till dig från det isolerande landskapet i San Fernando Valley – dess färger, dess diners, galningar och neon. Duon består av Juliana Giraffe och Ari Balouzian, livslånga invånare i denna mytomspunna dal, har bara blivit mer inspirerade av områdets historia genom åren, det är både ett magiskt underland och tragisk cirkus.

 

Patrik Wennberg

Om Patrik Wennbergs debut från 2015 beskrevs med meningen ”lika mästerligt som Andrew Kaufman-boken vars titel skivan lånats från”, är det helt klart läge att steppa upp gamet med superlativ när det kommer till de sammanhängande EP-släppen HIGH och LOW – två motpoler där varje sinnesstämning får komma till tals och representeras i retrodoftande och på samma gång nyskapande tongångar. Utsökt hookiga gitarr- och synt-slingor sänder ut hitvarningar i jämna pulser likt en fyr på ett öppet hav. Den spruckna DIY-estetiken är lika närvarande på såväl HIGH och LOW som under Patrik Wennbergs debut från 2015, men denna gång har ögonblickstagningarna förfinats än mer, signerat göteborgsproducenten Anders Lagerfors (Pale Honey, Strängen, Dark Tranquility m.fl.)


Köp biljett