Kulturhjälpen Palestina

Arrangör Kulturhjälpen Palestina
Datum tisdag 12 december
Insläpp 18.00
Pris 400:-
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Upprörda artister startar alternativ musikhjälp

11-17 december går en bred uppslutning artister, poeter och andra kulturaktörer samman i en landsomfattande kampanj under namnet Kulturhjälpen. Syftet är att visa solidaritet, väcka opinion och samla in pengar till stöd för barn i Palestina. I bland annat Malmö, Göteborg och Stockholm kommer över 50 olika programpunkter att ta plats på olika kulturscener och från både Malmö och Stockholm kommer det att livesändas samtal och kulturinslag.

– Vi är många som känner förtvivlan över det som tillåts ske i Palestina just nu. Att så många civila dödas, och att en så stor andel av dem är barn, är fruktansvärt. Vi kände att vi var tvungna att göra något för att uppmärksamma situationen och för att hjälpa på det sätt vi kan, säger Hanna Cinthio, musiker och en av initiativtagarna till Kulturhjälpen.

Kulturhjälpen är ett ideellt initiativ som genom kultur vill väcka uppmärksamhet i frågan.

– Vi kan inte sitta tysta medan det pågår folkrättsbrott och barn dödas. Vi måste agera för deras rätt till liv och en framtid. Kultur och musik har en enande kraft och just nu behövs den mer än någonsin, säger Ivan

Olausson Klatil, mer känd som General Knas.

Kulturhjälpen kommer att ske över hela Sverige. Kampanjen arrangerar själv större events i tre städer; Ett urval av artister som kommer att uppträda på konserterna är Guleed, Looptroop Rockers, Syster Sol, Helt Off, Joy Mbatha, AKI och General Knas. Fler artister kommer att annonseras löpande under veckan, liksom programmet för livesändningarna.

Biljetter till Pustervik och Plan B köps på Tickster.se. Priset på biljetter är valfritt; 200/300/400 kr beroende på plånbok. Biljetter till Cyklopen köps i dörren.

Utöver de tre större arrangemangen uppmanas arrangörer och kulturutövare att genomföra egna initiativ för att samla in pengar till kampanjen den aktuella veckan under hashtag #kulturhjalpen.

De insamlade pengarna går direkt till Palestinagrupperna och fördelas mellan lokala palestinska organisationer med inriktning på barn. Kulturhjälpen är religiöst och partipolitiskt obundet.

Artister på Pustervik:

General Knas

Syster Sol

Stina Velocette

Nynningen

Etzia

Slim Prince

WillMan

Mollgan

DJ Partillo

DJ Miss Jen

Rough Lynx


Köp biljett