Rolling Rootsy Revue 2017

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/1/0/d/pustervik.nu/httpd.www/v2/wp-content/themes/pustervik2/single-event.php on line 174
Arrangör Rootsy Music
Datum onsdag 5 juli
Insläpp 18.00
Pris 480
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Länkar Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /customers/1/0/d/pustervik.nu/httpd.www/v2/wp-content/themes/pustervik2/single-event.php on line 182
Köp biljett

Rootsy aktiverar hela huset och kör musik både i matsalen och stora scenen! 
 
Namn som är släppta: 

 

Aaron Lee Tasjan

 

"Vi har att göra med en synnerligen kompetent rock- och countryarkeolog som studerat de gamla mästarna och redan tagit examen, 29 år gammal" skriver Virtanen vidare och det är bara att hålla med. Ibland känns det som att resa i hela den amerikanska musikskatten när man lyssnar på Tasjans musik. Det haglar av referenser till de största ikonerna när man lyssnar på eller läser om Tasjan. Tom Petty, Randy Newman, Harry Nilsson, Guy Clark, Gram Parsons, The Rolling Stones, The Allman Brothers osv. osv. Men mest av allt kanske Tasjan är en annan americana-hippies okrönta arvinge? Todd Snider ande känns ofta närvarande när man lyssnar på Tasjans låtar. Inte för att båda har boat in sig i det bohemiska East Nashville utan mer att båda verkar ha en naturlig eklektisk inställning till musiken och en värme och självdistanserad humor som man alltför sällan möter.
 

 

North Mississippi Allstars

 

Söner till Jim Dickinson, en av Memphis och söderns coolaste, mest talangfulla och kanske mytomspunna musiker och producenter. Uppväxta som grannar till blueslegenden Junior Kimbroughs Juke Joint i Henderson, MS som i mångt och mycket fungerade som brödernas ungdomsgård. Efter de tidiga ungdomsåren inte gjorde mycket annat än att jamma med Fat Possum-bluesens brokiga stjärnor som RL. Burnside, nämnde Junior Kimbrough och Otha Turner. Hur ska man då kunna bli annat än musiker och hur ska musiken kunna bli annat än den råaste och mest genuina tolkning av det man dränerats i sedan modersmjölken?

 

Dead Man Winter feat. Dave Simonett från Trampled By Turtles

 

Tio låtar som bara sitter redan vid första lyssningen. Tio låtar som direkt går på repeat. Låter det omodernt och som svunna tider? Kanske lite, men det är fortfarande vad som krävs för att få oss lyssnare att inte byta skiva på spelaren eller rastlöst hoppa på nästa förslag från Spotifys raffinerade listsystem. Dead Man Winter har med "Furnace" gjort ett sådant "omodernt" men nästan beroendeframkallande album. Det finns toppar som Spotify-favoriterna "This House Is On Fire" och "Destroyer" men det är främst ett genomstarkt album som visar upp Dave som en av americanans riktigt starka låtskrivare. Det är innerligt, personligt och genuint men alltid med det direkta och hittiga anslag som hjälpt Trampled By Turtles till det stora band de är idag.

 
Yola Carter
Årets "Dark Horse" på RRR2017 är brittiska soul-esset YOLA CARTER, född och uppvuxen som Yolanda Quartey i en trasig och fattig familj i en sliten arbetarstad i sydvästra England. Ryktet om Yola nådde oss redan i september efter ett hypat framträdande på AMA-festivalen i Nashville. De som såg henne där beskrev hennes urladdning som ett kärnkraftverk under en kontrollerad härdsmälta. I februari fick vi själva chansen att se henne på Americana UKs prisutdelning och gala på St John i Hackney, London. Och jösses vilken liveartist som startade upp galafesten med sin minihit "Home". Redan efter några sekunder var hela den gamla kyrkan i total gungning och jublet när "Home" ringde ut visste inga gränser. När sedan Yola vann priset Artist Of The Year var triumfen ett faktum.
Eilen Jewell
Det är ingen hemlighet att vi och en stor publik är upp över öronen förälskade i Eilen Jewell. Eilen är en av de första artisterna Rootsy Live hade på turné och allt sedan dess har Skandinavien varit en självklar plats för bandet att återvända till. Den trogna publiken har hela tiden växt och Eilen har släppt fyra skivor sedan första turnén. Sista året har turnerandet varit betydligt mer sparsamt beroende på att Eilen blivit mamma till lilla Mavis. Under föräldraledigheten lånade Doug Seegers Eilens fantastiska gitarrist Jerry Miller för den magiska Askunge-turnén sommaren 2014. Massa nya människor upptäckte via det Eilen och fick en ny favoritgitarrist.
 
Fler band och mer info tillkommer inom kort. 


Köp biljett