Sam Outlaw + Support: Darling West + Michaela Anne

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/1/0/d/pustervik.nu/httpd.www/v2/wp-content/themes/pustervik2/single-event.php on line 174
Arrangör Woody West
Datum söndag 9 juli
Insläpp 19.00
Pris 265
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Länkar Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /customers/1/0/d/pustervik.nu/httpd.www/v2/wp-content/themes/pustervik2/single-event.php on line 182
Köp biljett

Den moderna Californiacowboyen Sam Outlaw gjorde härom året storslagen debut med hyllade plattan ”Angeleno”, ett av de starkaste countryalbumen på senare år. Ett album dränkt i solsken, västkustens countrymusik och myter med klassiska ekon av allt från stekhet ’60s Bakersfield honky-tonk till lummig ’70s Laurel Canyon singer/songwriterpop i något som upphovsmannen själv valt att kalla SoCal country.

På aktuella uppföljaren ”Tenderheart” blottar Outlaw sitt hjärta öppet och visar upp en låtskrivarbegåvning långt bortom det vanliga. Här hamnar låtar som ”Bottomless Mimosas”, ”Trouble” och ”Two Broken Hearts” i samma omkörningsfil som ”Peaceful Easy Feeling” och ”Tequila Sunrise” och det blir tydligt att trots ett mjukt hjärta besitter Outlaw en vilja av stål. Med kompromisslös beslutsamhet skriver Outlaw tidlösa countrypopmelodier gjorda för att bli framtida klassiker på den amerikanska FM-radion bredvid likväl Gram Parsons och George Jones som Tom Petty och Ryan Adams.

Efter tidigare succéer vid sina Skandinavienbesök är det denna gång äntligen dags att få se denna SoCal-cowboy ihop med sitt magnifika band. Sommarens varmaste countrykväll är garanterad.
Support: Darling West

Norska americanatrion Darling Wests musik låter lika hemmahörande på Nashvilles bakgator som på de soliga bergstopparna i Hollywood Hills som i Norges regniga dalar. De var grammynominerade i hemlandet för sin debut "Winter Passing" och är nu aktuella med uppföljaren "Vinyl and a Heartache" och uppträdde tidigare i år på SXSW och kommer till hösten till Sthlm Americana.

 

Support: Michaela Anne

Framtidslöftet Michaela Anne hyllades förra året för albumet "Bright Lights and the Fame" och turnerar just nu som en del av Sam Outlaws band och är kvällens special guest.

 

 


Köp biljett