Shout Out Louds

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/1/0/d/pustervik.nu/httpd.www/v2/wp-content/themes/pustervik2/single-event.php on line 174
Arrangör Pustervik & Luger
Datum torsdag 11 april
Insläpp 19.00
Pris 245
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Länkar Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /customers/1/0/d/pustervik.nu/httpd.www/v2/wp-content/themes/pustervik2/single-event.php on line 182
Köp biljett

Med ett dussintal år på nacken får Shout Out Louds nästan ses som en del av Sveriges indieveteraner. 2013 är det tio år sedan bandet släppte sina debutalster “100° EP” och albumet “Howl Howl Gaff Gaff”. Men där ett flertal andra band i samma kategori numera haltar sig fram har Shout Out Louds funnit nya vägar utanför kartan att vandra nerför. Kanske är det just därför det känns lite nervigt och spännande när vi helt plötsligt får reda på att bandet ska släppa nytt. ”Optica” heter albumet och kommer i den 27 februari. För oss som redan är övertygade fans så ställde sig håren genast i givakt när första smakprovet “Blue Ice” släpptes förra veckan.

Lyssna på Soundcloud

Från och till under de senaste arton månaderna har bandet suttit inklämda i studion, spelat in och producerat själva, och nu är det snart dags för oss att ta del utav resultatet. Medan vi väntar så berättar bandet:

“Vi ville inte behöva visa respekt för någon utomstående den här gången, vi ville vara fria att göra precis som vi kände hela vägen. Så vi valde att producera själva för första gången, tillsammans med vår vän Johannes Berglund. Att kunna komma och gå i hans studio ungefär som vi ville under så lång tid och att få använda honom som en insiktsfull och tålmodig sjätte bandmedlem mer än som en utomstående auktoritet var ett idealiskt upplägg för det vi ville göra. Vi hade inte stakat ut någon tydlig linje i förväg. Vi bestämde oss bara för att för en gångs skull inte oroa oss över var vi var på väg, vi litade på att det beslutet i sig skulle hjälpa oss att hamna rätt, och på att “rätt” inte behöver innebära det förväntade, eller ens något riktigt…rimligt. Vi lade prestige och teknik helt åt sidan till förmån för energi och känsla. Det var en annorlunda och väldigt obunden process som nog hörs rätt väl albumet igenom. Det kommer nog att höras live också, vi är extremt redo att åka ut och spela.”

Shout Out Louds har turnerat jorden runt flera varv och kommer så att göra även denna gång.

Support är superaktuella Sibille Attar.


Köp biljett