Togges Band

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/1/0/d/pustervik.nu/httpd.www/v2/wp-content/themes/pustervik2/single-event.php on line 174
Arrangör Pustervik
Datum lördag 16 maj
Insläpp 19.00
På Scen ca 20.00
Pris 100
Åldersgräns 18 år
Plats Matsalen
Länkar Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /customers/1/0/d/pustervik.nu/httpd.www/v2/wp-content/themes/pustervik2/single-event.php on line 182
Köp biljett

Togges Band LIVE

Efter en välbesökt och uppskattad oktoberspelning på Pustervik återvänder Togges Band med nytt material, bl a en lång låt som heter "Svensk serie i tretton fristående avsnitt".

Om höstens skiva Å, ljusa dröm! skriver Bengt Edqvist i  tidningen Lira att Togges Band blandar olika influenser (recensenten nämner bland annat Doors och Leonard Cohen), men ändå skapar något unikt eget. ”Ungefär som Håkan Hellström, som musikaliskt lyckats hitta den felande länken mellan Springsteen och Gessle. Faktiskt är detta riktigt bra. Sköna sånger och texter att fördjupa sig i.”

Togges Band har kallats nyproggare. Det proggiga garanteras av Torgny Sjöstedt (sång,  gitarr och låtskrivning), som har ett förflutet i Love Explosion, ett band som spelade på Gärdetfesterna 1970  och året efter gav ut skivan ”Love Explosions bästa låtar” på proggarnas eget bolag MNW. Han har under åttio- och nittiotalet spelat med bl a Dennis Huntington och Ulf Dageby under bandbeteckningen Togges Gossar. (Se mer på toggesband.com/vintage). Torgnys låtar i Togges Band  för traditionen från sådana som Thomas Tidholm (International Harvester)  och Tore Berger (Blå Tåget)  vidare. Det är poetiska och skarpa sånger, som du gärna vill höra ända till slutet,  så du får veta hur det går.

Musikaliskt har Togges Band annars kopplingar till Den Stora Vilan – ett göteborgskt band som gjort minst en miljon spelningar runt om i landets musikaliska undervegetation de senaste åren. Över klubbar, festplatser och kulturevenemang har deras musik  lagt sig som ett moln av vävande gitarrer, dynamisk energi och sång i höga tonlägen. Vilanmedlemmarna Thomas Frank (gitarr) och Oskar Bergenheim (trummor) är bägge med I Togges.

Gästmusiker på konserten den sextonde blir Gittan Kock (Top Hawks mm) på piano och Kjell Jansson på bas. Kjell spelade med Bengan Blomgren och Berndt Andersson i Gin House Blues på sextiotalet och har sedan dess skaffat sig en nästan evighetslång meritlista, främst som jazzmusiker. Han har bl a spelat med Mount Everest och Opposite Corner samt har kompat internationella artister som Toots Thielemans och Chet Baker.

Nyblivna Totta-stipendiaten Amanda Werne (sångerska, gitarrist, låtskrivare) är normalt medlem i Togges men spelar ej med  orkestern den 16 maj. Hon är ändå på plats på Pustervik, för att senare på kvällen ha en releasespelning för skivan Stjärnfall med sitt soloprojekt Slowgold. Biljetten till Togges gäller även som entré till klubben Woody West som håller i  Amandas spelning en trappa ner. Möjlighet till en helkväll!

Vid Togges konsert på Pustervik i höstas spelade bandet låten ”Vem lägger ner Burgårdens bibliotek”. Många uppskattade sången och frågade efter en inspelning. En sådan är nu gjord och kommer att finnas på Spotify från den 16 maj. På inspelningen medverkar Amanda Werne, Oskar Bergenheim, Anders Grahn, Stefan Missios, Thomas Frank och Torgny Sjöstedt.

Länkar

toggesband.com

slowgold.se/

denstoravilan.se/

majornas3djerote.se

 


Köp biljett