100 Live Tour

Datum lördag 26 oktober
Insläpp 19.00
Plats Matsalen

 
I oktober kommer tre av Sveriges mest intressanta nya artister åka ut på en gemensam turné med gratis inträde. Nadia Nair har med sin starka röst och egna genre "voodoo music” fått rikligt med speltid på P3. 80-talsinfluerade Midnight Boy har fått stor uppmärksamhet i media och släppt singeln ”Roll With It”. Den tredje artisten, iida, låg trea på iTunes-topplistan med ”Life Will Kill You” och ett av skivbolagen som hört av sig om henne är klassiska Def Jam Records i USA. 100 LIVE Tour är ett samarbete mellan musikbolaget 100 SONGS, Blixten & Co och de lokala klubbarna och genomförs för första gången nu i höst. Premiären är förlagd till Mejeriet i Lund och därefter blir det stopp i Jönköping och Göteborg.
Musikbolaget 100 SONGS anordnar varje månad ett showcase i Stockholm med nya intressanta artister som står på tröskeln till att slå igenom. Konserterna lockar skivbolag och agenter som vill hitta nästa stora genombrott.
– Det känns kul och spännande att tillsammans med Blixten & Co ta ut konceptet 100 LIVE i Sverige. Vår vision är att musik skall vara lätt att ta del av och detta är marknadens mest intressanta showcase-koncept, säger en av 100 SONGS grundare Ola Håkansson.
På den första 100 LIVE Tour någonsin uppträder de tre lovande artisterna Nadia Nair, Midnight Boy och iida inför publik och representanter från musikindustrin.
Nadia Nair
Efter första singeln "Bon Voyage” har mycket hänt. Nadia Nair har släppt EPn ”The Bon Voyage”, hypats i musikpress och skivbolagen har stått i kö för att kontraktera henne. Det har blivit spelningar på Fasching, Mosebacke och Wimp Live Sessions och Gaffa har beskrivit hennes musik som "sanslöst snygg soul” och ansedda musikbloggen Discobelle skrev att Nadia har “one of the most exciting voices in Sweden".
iida
Ida Hammarbackens debutsingel ”Life Will Kill You” släpptes på 100 SONGS innan sommaren. Den fick snabbt spridning i musikbloggar, landade trea på iTunes-listan och spelades upp i Digilistan på P3. Flera bolag har hört av sig om iida och hennes låt, bland annat legendariska Def Jam Records i USA.
Midnight Boy
Johan Krafman från Helsingborg har en passion för 80-talet, det hörs tydligt i hans första singel ”Roll With It” som 100 SONGS släppte över hela världen i slutet av mars 2013. Han har utsetts till en av Sveriges sexigaste män av tidningen Solo och blivit omskriven i tidningar som Aftonbladet och Plaza Kvinna.
Turnéplan 100 LIVE Tour hösten 2013:
24 okt – Lund, Mejeriet
25 okt – Jönköping, Spira
26 okt – Göteborg, Pustervik
100 SONGS
100 SONGS, ett av världens modernaste musikbolag, satsar på att hitta framtidens stjärnor, endast kontraktera singlar och sedan sprida dem över hela världen. De har släppt åtskilliga hits som slagit sig in på iTunes- och Digilistan och har med sitt världsomfattande nätverk sett till att flera nya artister skrivit på stora kontrakt. En av artisterna som 100 SONGS upptäckt är Miriam Bryant.