Om Pustervik

Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och under 90-talet var det en teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern drevs Pusterviksbaren under tio år av Lotten Erlander som var en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Band som The Hives, My Morning Jacket och många fler har spelat här.

I april 2012 öppnades Pustervik i sin nuvarande form efter omfattande renoveringar. Den gamla bio- och teatersalongen blev den primära konsertlokalen med en öppenhet och intimitet ovanlig för en scen i samma storlek. Klubbarna flyttade också ner men gick upp i skala och besökarantal. Fokus har alltid varit musiken och mötesplatsen och planen är att så ska det fortskrida.

 

”Vi siktar på att bli Sveriges viktigaste livescen och vi är rätt nära”

– Johan »Red Top« Larsson

De senaste fem åren har innehållet på Pusterviks scener och klubbkvällar haft en bredd som vi inte ens själva var beredda på men kan vara stolta över. Här har vi haft innehåll för de flesta.

Vårt program fyller numera (nästan) alla veckans dagar och vårt mål är att bidra till staden och regionens kulturliv genom genremässig bredd och öppenhet. Stora som små aktörer, lokala som internationella artister – alla har en plats under Pusterviks tak.