Aaron Lee Tasjan + Ellen Sundberg

Arrangör Woody West
Datum torsdag 2 februari
Insläpp 19.00
På Scen 19.30
Pris 180
Åldersgräns 18 år
Plats Matsalen
Köp biljett

Aaron Lee Tasjan är het. Så het att han kanske är den mest hypade av artister som kommer i den flod av unga musikbegåvningar som väljer att uttrycka sig inom det vi kallar Americana-musik. Bl.a. har Fredrik Virtanen hyllat Tasjan vid upprepade tillfällen i Aftonbladet. "Han är en perfekt stilist och makalös gitarrist. Jag är så glad. Det finns en klar möjlighet att Aaron Lee Tasjkins är ett geni" utbrast Virtanen i en av flera hyllande krönikor. Den unge och alltid till synes alltid spelsugne hippien från East Nashville har med sina två hyllade skivor och en oemotståndlig charm snabbt parkerat sig på de tunga musikredaktionernas skivspelare och listor över favoriter. Rootsy Music är så klart oerhört stolta att kunna presentera hans första turné i Skandinavien!

 

"Vi har att göra med en synnerligen kompetent rock- och countryarkeolog som studerat de gamla mästarna och redan tagit examen, 29 år gammal" skriver Virtanen vidare och det är bara att hålla med. Ibland känns det som att resa i hela den amerikanska musikskatten när man lyssnar på Tasjans musik. Det haglar av referenser till de största ikonerna när man lyssnar på eller läser om Tasjan. Tom Petty, Randy Newman, Harry Nilsson, Guy Clark, Gram Parsons, The Rolling Stones, The Allman Brothers osv. osv. Men mest av allt kanske Tasjan är en annan americana-hippies okrönta arvinge? Todd Snider ande känns ofta närvarande när man lyssnar på Tasjans låtar. Inte för att båda har boat in sig i det bohemiska East Nashville utan mer att båda verkar ha en naturlig eklektisk inställning till musiken och en värme och självdistanserad humor som man alltför sällan möter.

 

Tasjans nya skiva "Silver Tears" är släppt på New West och är en helt naturlig fortsättning till den hyllade debuten "In The Blazes". Den är producerad av Eli Thomson (Father John Misty's band) och bandet består av Thomson, David Vandervelde, Frank Lenz (Starflyer 59, Richard Swift), Dan Bailey (First Aid Kit), Max Hart (Guster) and Charlie Peterson. Tasjan övergav Nashville för inspelningen och sökte sig bl.a, till Elliot Smiths förra studio New Monkeys i södra Californien. Skivan kommer att släppas i Europa den 6 januari. Uncut utnämner den till "The americana-album of the month" i nästa nummer och strålande recensioner är att vänta från de andra drakarna Mojo och Q. I USA togs "Silver Tears" emot med strålande recensioner och hyllningar i tidningar som New York Times, Wall Street Journal och Rolling Stone Magazine och ligger på årsbästalistor på ansedda medier som American Songwriter Magazine, NPR, The Tennessean och Glide.

"Han är en perfekt stilist och makalös gitarrist. Jag är så glad. Det finns en klar möjlighet att Aaron Lee Tasjan är ett geni."  Fredrik Virtanen – Aftonbladet. 


Köp biljett