Abramis Brama I Scumbag Millionaire I The Contraband Express

Arrangör Club Slacker
Datum fredag 1 april
Insläpp 21.00
På Scen 22.00
Pris 100
Åldersgräns 20 år (18 år vid förköp)
Plats Stora Klubben

ABRAMIS BRAMA – på scen 00.00
När Abramis Brama släppte debutskivan Dansa tokjävelns vals i slutet av 90-talet var de i princip ensamma om att spela tung hård rock på svenska. Med deras musik sammanfogade de det tidiga svenskspråkiga rock-arvet från Pugh och November med Black Sabbaths tyngd, Mountains sväng och även inslag av folkton och psych. Sedan dess har trender kommit och gått men Abramis Bramas vision är oförändrad. 

Senaste skivan Enkel biljett släpptes i maj 2014 och har hyllats av såväl bandets fans, som både svensk och utländsk press, som en av bandets största stunder. ”Något av pionjärer för band här och nu i 2000-talet, och efterföljarna är många. "Briljanta låtar och texter som sitter som en smäck rakt in i medvetandet” skrev Sweden Rock Magazine.

Förra året spelade de på både Metallsvenskan samt Sweden Rock och för tillfället jobbar de på nytt material för nästa fullängdare samt filar på det sista på singeln som kommer senare i år!

Det är 16.e gången som Abramis Brama spelar i Göteborg men detta blir första gången på Pustervik!

Lyssna på Enkel biljett: http://abramisbrama.lnk.to/jaF8i
Video till Enkel biljett: https://youtu.be/-_KFa_LHUmI

http://www.facebook.com/abramisbrama
http://www.abramisbrama.com/

SCUMBAG MILLIONAIRE – på scen 23.00
Högenergisk actionpunk straight outta Stigs Center! Det må vara den kortaste bandbeskrivningen ever men varför läsa en massa när man vrida upp volymen på högtalarna o klicka på en youtubelänk istället?
https://www.youtube.com/watch?v=N0a6ub04Css  

THE CONTRABAND EXPRESS – på scen 22.00
Allt började i Oslo sommaren 2011 när Petter Lagerlöf började skriva låtar till det som skulle komma att bli The Contraband Express. Väl tillbaka i Göteborg värvades Tim Isaksson till projektet och inför den första spelningen tillkom ytterligare tre medlemmar. När saxofon lades till i orkestern utvidgades The Contraband Express ljudbild och en improvisationsanda växte fram. Till en början höll sig bandet under radarn och spelade på svartklubbar, konstfester och småfestivaler. Med ständigt skiftande liveframträdanden har de under 2015 tagit klivet ut i den legala klubbvärlden och uppmärksammats av publik, andra musiker och arrangörer. Hårda gitarrer, blandat med abstrakta ljudlandskap starkt influerade av 90-talets alternativa rockscen har blivit bandets signum. Arbetet med debutalbumet är i full gång och förväntas vara färdigställt under 2016. 

Lyssna här:
https://soundcloud.com/thecontrabandexpress
https://www.facebook.com/thecontrabandexpress 

DJ:;s konsertlokalen: Kalle Lilja (Långfinger) + gäst
DJ:s matsalen:
TBA

Club Slacker
Fredag 1 April
Pustervik
Öppet: 21.00-03.00
Entré: 100 kr
Förköp via Pusterviks biljetter samt ticnet.se