after work med forskare – mot en ny konsumtion?

Arrangör Folkuniversitetet & Göteborgs Universitet
Datum tisdag 21 april
Insläpp 17.30
Pris Gratis
Plats Matsalen

Samtalet livesänds här i Facebook-eventet, direkt från Pusterviks matsal i Göteborg och utan publik. I efterhand kommer det att vara tillgängligt på andra plattformar.

Konsumtionen anses vara motorn i en tillväxtbaserad ekonomi och grundläggande för att samhället ska fungera – oavsett om det handlar om toalettpapper eller resor till Åre.

Vilka effekter har den pågående coronakrisen på våra konsumtionsmönster? Kommer de att påverkas på längre sikt och i så fall hur? Kan vi föreställa oss en annan, mer hållbar och lokal konsumtion på andra sidan krisen, eller kommer allt att bli som förut?

Välkommen på after work med forskare online!

MEDVERKANDE
Magdalena Petersson Mc Intyre, docent i etnologi och föreståndare för Centrum för konsumtionsvetenskap, Göteborgs universitet. Expert på konsumtion ur sociala, kulturella och ekonomiska perspektiv.

David Andersson, doktor i energi och miljö, Chalmers, och postdoktor, Psykologiska institutionen, Göteborgs universitet. Expert på hållbar konsumtion.

MODERATOR
Mattias Hagberg, journalist och författare

After work med forskare är ett samarbete mellan Folkuniversitetet och Samhällsvetenskapliga fakulteten vid Göteborgs universitet.

Med reservation för ändringar.