after work online – coronakris, ekonomin, jobben.

Datum onsdag 8 april
Insläpp 17.30
På Scen 17.30
Pris Gratis
Plats Matsalen

Vänligen notera att detta endast sker online, lokalen är stängd för allmänheten. Håll koll på Facebook-eventet där det livesänds.

Insatserna mot spridningen av det nya coronaviruset skapar dramatiska ekonomiska effekter. En historisk varselvåg som än så länge berör 36 800 personer har drabbat Sverige, ännu fler har blivit korttidspermitterade och hela sektorer är i gungning.

Vilka branscher är utsatta och varför? Hur ser det ut i andra länder? Kan vi göra historiska, internationella jämförelser med tidigare pandemier? Vilka effekter får coronakrisen på arbetsmarknaden och svenska företag på lång sikt?

Välkommen på after work med forskare online!

Samtalet livesänds här i Facebook-eventet, direkt från Pusterviks matsal i Göteborg. I efterhand kommer det att vara tillgängligt på andra plattformar.

Observera att samtalet spelas in utan publik i enlighet med myndigheternas rekommendationer. Det går inte att komma till Pustervik och vara med på plats.

MEDVERKANDE
Ola Bergström, professor i företagsekonomi, Handelshögskolan vid Göteborgs universitet. Expert på omställning, neddragningar och nedläggningar i Sverige och Europa.

Staffan Granér, doktor i ekonomisk historia, Handelshögskolan vid Göteborgs universitet. Expert på ekonomisk historia.

MODERATOR
Mattias Hagberg, journalist och författare

After work med forskare är ett samarbete mellan Folkuniversitetet och Samhällsvetenskapliga fakulteten vid Göteborgs universitet.

Med reservation för ändringar.