Albatross + Anton Fermhede

Arrangör Woody West Lördagsklubb
Datum lördag 22 april
Insläpp 21.00
Pris 120
Åldersgräns 20 år (18 år vid förköp)
Plats Stora Klubben
Köp biljett

ALBATROSS
Albatross gör sin sista spelning på överskådlig framtid.
I november förra året släppte Albatross sin andra skiva. "Turn on the alpha waves" blev resultatet efter att ha drillats hårt av producent Johan Håkansson under intensiva studiosessioner. Sedan debuten hade det tunga blivit tyngre, det känsliga blivit känsligare och det bra blivit bättre. Skivan blev snabbt hyllad av musikbloggar och tidningar och singeln "Open" blev en favorit på Studentradiolistan. Gänget har även i olika sammanhang samarbetat med likasinnade favoriter från stans alternativa musikscen som Amanda Werne (Slowgold), Truls Mörck (Graveyard, Den Stora Vilan) och Ian Persson (The Soundtrack Of Our Lives).

Vare sig du sett Albatross på scen som husband eller framförandes sitt egna 70-talsinspirerade hitmaterial har du garanterat inte lämnat konserten besviken. Trots allt detta är det nu dags för andra projekt att ta vid. Eftersom det är live Albatross trivs bäst säger vi hej då för denna gången med en spelning på hemmaplan

ANTON FERMHEDE
Anton Fermhedes album ”False Dawn” är sommarfläktande folkpop från västkusten med naturligt släktskap till Californiens vågor och stränder och solnedgångar. Anton Fermhede upptäcktes sent 2014 när han spelade gitarr i ett trapphus i Göteborg. Inspirerad av sin uppväxt bland vågorna på västkusten och artister som Ryan Adams, Jack Johnson och Ben Harper släppte Anton Fermhede i december sitt efterlängtade debutalbum "False Dawn".

En fusion av surfrock och folkpop, rakt från hjärtat med ett sound som väcker liv i dina drömmar. En ovanligt självklar och mogen debut från en låtskrivarbegåvning vars melodier som sträcker sig från Storavik till Big Sur.


Köp biljett