Alex Cameron + support Jack Ladder

Arrangör Woody West & Luger
Datum söndag 20 oktober
Insläpp 19.00
På Scen 20.00
Pris 250
Åldersgräns 18
Plats Stora Klubben
Köp biljett

I dag släpps nya singeln ”Miami Memory” och i samband med den presenterar australienska Alex Cameron också ett stort antal turnédatum. Det är med stor glädje vi kan presentera två spelningar med denna stjärna på svensk mark i höst – den 18 oktober på Vasateatern i Stockholm och den 20 oktober på Pustervik i Göteborg. Biljetterna släpps nu på fredag 10 maj kl 10.00.

Oavsett om det är som fotograf, låtskrivare eller artist, har Alex Cameron skrivit om reglerna för populärkulturell intimitet. Sydney-sonens ofiltrerade konstnärskap rör sig som en kameleont mellan olika uttrycksformer – alltid med en osminkad äkthet som utgångspunkt i berättandet. Debutalbumet ”Jumping the Shark” (2016) blev en omedelbar succé, på vilken Cameron gjorde upp med barndom, frånvarande föräldrar och både livets och show biz’ ljusa och mörka sidor. Med uppföljaren, 2017 års ”Forced Witness”, tog Cameron avstamp i machokulturens mörkaste vrår – och adresserade giftiga mansnormer genom elegant, glittrande 80-talspop – framburen med stor passion, synthar och saxofoner.

Med sina beryktade danskunskaper, ett begåvat band och vapendragaren/saxofonisten Roy Molly vid sin sida har Alex Cameron gjort sig ett namn som en av vår tids mest spännande liveartister. Senast han besökte Sverige var det på förra årets Way Out West och i höst kan vi alltså välkomna denna stjärna tillbaka till Sverige. Efter att ha spenderat de senaste åren turnerandes på vägarna – både med egna headlinespelningar och som support till The Killers – har Cameron med vänner etablerat sig som ett gäng äkta vägfarare och skaffat sig fans världen över. När han nu kommer till Sverige med ny musik i ryggen så är det en god idé att skaffa sig biljetter direkt när de släpps. Det här vill du inte missa.


Köp biljett