Alkaline Trio

Arrangör KB West
Datum söndag 11 maj
Insläpp 19.00
Pris 255
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Han var cykelbud en gång i tiden, Matt Skiba. Dessutom var han faktiskt också trummis när han i samma veva drog igång Alkaline Trio i Chicago någon gång i mitten av 90-talet. Men tack vare – eller kanske trots – en mängd medlemsrokader hamnade den gudabenådade låtskrivaren längst fram bakom mikrofonen och gitarren. Och det ska vi vara ödmjukt tacksamma för.


Alkaline Trio är ett av de där banden som gör musik som liksom är menad för gemenskap snarare än uppror. Det är punkrock, känslostormar och refränger som lyckas med konststycket att både kännas närgånget och episkt. För om den gotiska touchen och uppbrottstexterna gör att det känns så intimt och personligt, är de slagkraftiga verserna och storslagna refrängerna formgivna och framförda enbart för att skapa vemodsfärgad arenaeufori.


Alltsedan sin underjordiska poppunkbörjan har Alkaline Trio haft ett mål om att mästra den ädla konsten att skapa narkotiskt beroendeframkallande allsångsrefränger. Debuten Goddamnit (1998) via genombrottet From here to infirmary (2001) och senaste melodiplåstret My shame is true (2013) är ett facit på hur man successivt förfinar kombinationen energi och melodi så att en konsert slutar vara ett band på en scen i en lokal och förvandlas till ett känslostarkt väckelsemöte. 


Och det är först när vi lämnar måndagen och låter oss svepas med som musik verkligen drabbar en. Vill du bli inspirerad? Få verkligheten bortdragen en stund? Kom på Alkaline Trio i maj.


Köp biljett