Amanda Jensen

Arrangör KB West & Pustervik
Datum lördag 2 mars
Insläpp 19.00
Pris 290
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Albumaktuella Amanda Jenssen åker på vårturné 

Amanda Jenssen är aktuell med tredje skivan Hymns For The Haunted, och Live Nation kan idag meddela att hon åker ut på vårturné nästa år. Turnén drar igång i den nya spännande arenan Svandammshallarna mitt i Uppsala den 22 februari och avslutas på The Tivoli i Helsingborg 13 april. Biljetterna släpps på torsdag den 6 december.  

”Klubbturnéer är mina favoritturnéer och passar även bäst ihop med Hymns For The Haunted. Det blir spännande att visualisera den världen och träffa de som vill besöka den.”  Amanda Jenssen om turnén.  

Amanda Jenssen är tillbaka med ett nytt album: Hymns For The Haunted. Det är vild, gränslös, expressiv musik som visserligen trivs bra i Sverige, men som med absolut självklarhet skulle kunna kliva in på de stora scenerna i Paris, Rom, Las Vegas, Berlin, London, New York och, i ordets bästa mening, bjuda på show.   ”Den här skivan låter mycket som filmmusik. Jag tycker väldigt mycket om det, att det är teatraliskt, kusligt, surrealistiskt och farligt” Amanda Jenssen om skivan.

Debutalbumet Killing My Darlings (2008) sålde Platina och Amanda prisades på Rockbjörnen som Årets kvinnliga artist och Årets nykomling. Senare samma år släppte Amanda uppföljaren Happyland (2009) som sålde dubbel Platina. En skiva som hon vann två Grammisar för: ”Årets kvinnliga artist” och ”Årets kompositör”. Den gången döpte hon sin musik till gangsterjazz. Den nya skivan kallar hon både för voodoojazz och djungeljazz. Det låter definitivt både voodoo och djungel.

Som tidigare har Amanda på nya skivan samarbetat med låtskrivaren och producenten Pär Wiksten, tidigare frontfigur och sångare i Wannadies. Ny i besättningen är Björn Yttling, till vardags medlem i det internationellt uppmärksammade bandet Peter Bjorn and John. Han har både producerat delar av skivan och skrivit låtar med Amanda. 
Första singeln Dry My Soul, premiärspelades på Grammisgalan och har snurrat flitigt på radiokanalerna under året. Andra singeln Ghost klättrar just nu på listorna.

 Support är Edith Backlund  

Ediths röst är stark och tar plats. Soundet är fritt utan att vara flyktigt, glatt men inte glättigt och dramatiskt men aldrig överspelat. Texterna är antingen uppmanande eller beskrivande och handlar om att bryta upp och börja om, att se det stora i det lilla. Edith skapar poplåtar med starka melodier, närgångna verser och kompromisslösa refränger som smyger in, suger tag och etsar sig fast i mellangärdet och skapar ett skoningslöst sug efter mer.


Köp biljett