Anderson East

Arrangör Woody West
Datum onsdag 31 augusti
Insläpp 19.00
Pris 225
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Att se Anderson East på en scen med sitt sjumannaband är närmast att likna med en uppenbarelse. Tänk er en mix av Joe Cocker och Tom Waits med Mike Jaggers energi, uppvuxen i den djupaste södern och med ett ungt, urgroovigt southernsoulband, pumpa ut sånger som alla låter som tidlösa southern soul klassiker!

Anderson East föddes i Athens, Alabama 1988. Redan som barn var det uppenbart att den religiöst uppfostrade Anderson på något sätt skulle syssla med musik som vuxen. Med Dave Cobb-producerade skivan "Delilah", släppt på majorbolaget Electra, har Anderson East tagit ett stort kliv framåt och de allra flesta tror att det blir Andersons soldränkta stämma som är nästa stora succé i vågen efter framgångarna för Jason Isbell, Sturgill Simpson och Chris Stapleton. 

I ett hem där främst gospel spelades på stereon fick Anderson själv ge sig ut för att upptäcka pop och rockartister. Redan tidigt spelade den unge Anderson gitarr och snart började han att skriva sånger och startade sitt första band The Deputies med kompisarna hemma i Athens. Anderson blev som 20-åring professionell artist på heltid och han har tidigare släppt två skivor som soloartist. Det var när Anderson East spelade in och hängde i Los Angeles som Dave Cobb fick höra talas om den unge talangen och släpade in honom i sin studio i Nashville för inspelningarna av ”Delilah”. Anderson gick under de dagarna igenom en omvandlingsprocess som nog bara Dave Cobb är förmögen att skapa med sina artister. Dave ledde honom tillbaka till Andersons ursprung och hemstat Alabama för att utforska den makalösa musikskatt som har sitt ursprung i Muscle Shoals, från Fame Studio eller Muscle Shoals Recording Studio. Dave plockade fram det allra innerligaste och mest besjälade i Anderson och dränkte i ”Delilah” i renaste soul. 


Den sista pusselbiten som gör att vi kan räkna med att hans karriär kommer fortsätta uppåt i raketfart är hans uppenbara star quality som snabbt gjort honom till något av en celebritet i de innersta Nashville kretsarna, är mindre viktigt. För det finns inget roligare än att få presentera en turné med fantastisk musik med sådan urkraft och talang som Anderson East.

"…eclectic, fully formed debut album" – Av NPR Music

"These are Sam Cooke-caliber love songs…He is a spectacular talent, and releases like this one are as thrilling as they come." – Daytrotter

"You don’t hear voices like that everyday. The first time I saw him was at the Bluebird in Nashville—he started to sing and shut the place down. And he had the charm and wit to completely hold the audience in the palm of his hand. When I got the chance to have my imprint LCS, he was the first person I wanted to sign. When he sings you can hear the soil and landscape of great southern soul in his voice and he’s a amazing writer as well" – Producenten Dave Cobb om Anderson East


Köp biljett