Anton Fermhede + Cat Gold – Releasefester!

Arrangör Woody West Lördagsklubb! Live:
Datum lördag 18 februari
Insläpp 19.00
På Scen 20.00
Pris 160 kr
Åldersgräns 18 år
Plats Matsalen
Köp biljett

ANTON FERMHEDE
Anton Fermhede är högaktuell med sitt nya album ”Big North” som släpps i februari via erkända labeln Rootsy Music. Detta firas med fullt band på Pusterviks legendariska ovanvåning. De fem singlar som hittills släppts från albumet ger löften om att det kommer bli en magisk spelning. ”Big North” spelades in i Los Angeles och Sverige, låtarna spelades in live i en tagning för att fånga atmosfären i rummet och den råa känslan hos Anton och hans band. Tio låtar för livets alla olika stunder, kryddade med både solsken från Kalifornien och höststormar från den svenska västkusten. 

I musikbranschens ständiga strävan efter att etikettera och genre-indela, tar man ibland till och med hjälp av geografin. Southern soul och sydstatsrock är par exempel. Och så har vi det svårdefinerade Westcoast – en melodisk sammanblandning av pop, soul och jazz. Med rötter i den klassiska sextiotalspopen, typ Beatles och Beach Boys. Och i countryrock à la Eagles och Poco. Anton Fermhedes musik är både amerikansk Westcoast och svensk Västkust, formad av en uppväxt bland vågor, solnedgångar men även höststormar och granit. Den musik som berör på riktigt. Folkpop med vackra, omedelbara melodier, men inte utan vemod och mörker

Anton Fermhede upptäcktes när han spelade musik i ett trapphus i Göteborg. 2016 kom debutalbumet ”False Dawn”, och 2019 släppte Anton Fermhede sin EP-serie Common Sense pt I och II, en samling finstämda låtar om hjärnan och hjärtats fina men skrämmande labyrinter.Anton Fermhedes spelningar karaktäriseras av känsla, öppenhet och värme. Det nya albumet finns att köpas som vinyl på plats.

CAT GOLD
”Surgery” är det stämningstäta och känsloladdade debutalbumet från Cat Gold, ett alias för David Wikberg som i ett decennium har jobbat bakom artister som Thomas Stenström, Maja Francis och Jonas Lundqvist – sistnämnde var han också förband åt nu i höstas.

När saker började falla sönder runt David Wikberg och allt blev tyst fick han tid för sitt eget skapande. Nätter framför pianot blev en ventil som blev till låtar som egentligen aldrig var tänkt för någon annans öron. Men med en röst som skär som en kniv och samtidigt bäddar in i sammet ger han oss nu röda månar, dimmiga åkrar och syskonkärlek.

Debutsingeln ”Red Moon”, om det som håller en ovanför ytan, beskrev Nöjesguiden så här: ”Lär gå hem hos alla Bon Iver-vurmare, mycket fin debut!”

Om ”30 Degrees”, singel nummer två, skrev Hymn att den ”är både rörande och vacker”. Låten handlar om David syster. ”Ett sätt för mig att säga att hon alltid finns med mig”, säger han. ”Den handlar om min otillräcklighet i min systers ångest. Och om det omöjliga i att separera sig från det hon ser och känner.”

Sedan tio år är David verksam i Stockholm men han växte upp på på västkusten och har jobbat med musik ända sedan han slutade gymnasiet. Från början som musiker men med tiden som producent och låtskrivare åt en rad framgångsrika artister. Första egna albumet ”Surgery”, som ges ut under namnet Cat Gold, kom till under en tid i Davids liv när allting stannade upp – i väldigt konkret bemärkelse. Dödsfall och psykisk ohälsa i familjen i kombination med en stor fotoperation satte livet på paus. Hans egen stillasittande situation gjorde att han skrev låt på låt, för att skriva av sig.

”Jag satt där gipsad hemma och började skriva för att bearbeta saker utan den minsta tanke på att det jag gjorde någonsin skulle släppas. Jag skrev låtarna hemma på pianot, och det flöt på snabbt.”


Köp biljett