Anton Fermhede – Releasefest!

Arrangör Woody West Lördagsklubb! Live:
Datum lördag 18 februari
Insläpp 21.00
På Scen 22.00
Pris 160 kr
Åldersgräns 18 år
Plats Matsalen
Köp biljett

Anton Fermhede är högaktuell med sitt nya album ”Big North” som släpps i februari via erkända labeln Rootsy Music. Detta firas med fullt band på Pusterviks legendariska ovanvåning. De fem singlar som hittills släppts från albumet ger löften om att det kommer bli en magisk spelning. ”Big North” spelades in i Los Angeles och Sverige, låtarna spelades in live i en tagning för att fånga atmosfären i rummet och den råa känslan hos Anton och hans band. Tio låtar för livets alla olika stunder, kryddade med både solsken från Kalifornien och höststormar från den svenska västkusten. 

I musikbranschens ständiga strävan efter att etikettera och genre-indela, tar man ibland till och med hjälp av geografin. Southern soul och sydstatsrock är par exempel. Och så har vi det svårdefinerade Westcoast – en melodisk sammanblandning av pop, soul och jazz. Med rötter i den klassiska sextiotalspopen, typ Beatles och Beach Boys. Och i countryrock à la Eagles och Poco. Anton Fermhedes musik är både amerikansk Westcoast och svensk Västkust, formad av en uppväxt bland vågor, solnedgångar men även höststormar och granit. Den musik som berör på riktigt. Folkpop med vackra, omedelbara melodier, men inte utan vemod och mörker

Anton Fermhede upptäcktes när han spelade musik i ett trapphus i Göteborg. 2016 kom debutalbumet ”False Dawn”, och 2019 släppte Anton Fermhede sin EP-serie Common Sense pt I och II, en samling finstämda låtar om hjärnan och hjärtats fina men skrämmande labyrinter.Anton Fermhedes spelningar karaktäriseras av känsla, öppenhet och värme. Det nya albumet finns att köpas som vinyl på plats.


Köp biljett