Arvid Nero + Teodor Wolgers

Arrangör All Things Live & Frihamnen Event
Datum fredag 27 oktober
Insläpp 19.00
På Scen 20.00
Pris 250 :-
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

I höst släpper Arvid Nero musik på svenska – och beger sig ut på turné!

Arvid Nero har genom åren rört sig fritt i en musikalisk värld som domineras av blues, country och soul. Hans texter är ofta betraktelser över svärtan i livet men gärna sida vid sida med komiken.

“Det kan vara svårt att leva och det kan jag inte förneka i mina texter, att skriva dem ger mig någon typ av mening och jag hoppas mina lyssnare får samma känsla” – Arvid Nero.

Musiken som släpps inför denna turné är det första på Albin Lee Meldaus nystartade skivbolag Mayfly Recordings. Albin och Arvid har varit vänner i många år och har skapat musik tillsammans sedan de var i tonåren. Under hösten 2022 såg vi dem i TV4:s ”Så mycket bättre” där de gemensamt tolkade Anne-Lie Rydés stora hit “Segla på ett moln”. Nu fortsätter de samarbetet med Arvids nya musik där de har skrivit ihop med Peter Kvint, som även står för produktionen.

Hösten 2022 kom Arvid Neros första singel på svenska. Låten heter “En gång en vän” och blev starten på ett nytt låtskrivande – nu med fokus på det egna språket. Arvid hittar inspiration hos de stora musikaliska poeterna som Cornelis, Åkerström, Dylan och Cohen, men den artist han själv verkligen känner samhörighet med är Alf Robertson och hans musik och texter om det vanliga livet. Arvid fortsätter att utforska det svenska språket i sin musik och mer släpp kommer under året.


Köp biljett