Asta Kask + Special Guest: Lastkaj14

Arrangör KB West & Club Slacker
Datum fredag 5 april
Insläpp 20.00
På Scen 20.30
Pris 250
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Efter triumfen 2018 då Asta Kask inför utsålda rockklubbar firade 40 år i punkens tjänst är det återigen dags för ett mindre antal konserter våren 2019, och självklart blir det besök i Göteborg! Med sig som special guest har de dessutom Lastkaj 14! Den 5 april tågar vi alla till Pustervik i punkens namn.

Den svenska punken växer så det knakar, och Asta Kask är ett unikum i sammanhanget. Att band som startade sent 70-tal alltjämt skapar musik med samma relevans och hitpotential som Asta är ovanligt, snudd på unikt.

Den hyllade EP:n ”Historien dömer oss alla” som kom ut förra året har knappast blivit mindre aktuell efter valet och på dagens Asta Kask-spelningar möts flera generationer som till tonerna av melodiös 2-taktspunk smälter samman till en färgglad massa där ett kallare samhälle, frustration samt utanförskap glöms bort för en stund och byts ut mot gemenskap, hopp, kärlek, dans, svett och eufori. 1977, 1994, det var då det. Asta Kask står stolta kvar 2019 och det är här och nu som punken behövs, lever och frodas.

Asta Kask är
Micke Blomqvist – Sång, Gitarr
Bonni Pontén – Sång, Gitarr
Ernie Hörnell – Bas, Kör
Dadde Stark – Trummor, Kör

SPECIAL GUESTS: LASTKAJ 14
Ibland har ett band en vision om att det ska låta och hur känslan ska vara när musiken når lyssnaren. Lastkaj 14 hade en vision om att leverera en lösning eller i alla fall en slutdestination som andades framtidshopp. När sen låtarna radades upp och var bit var mörkare och mer trasig än den förra och den där framtidstron som andas hopp som bandet hade en vision att förmedla bara går i spillror, vad gör man då?

Lastkaj 14 valde att turnera, och släppa fler skivor och hoppas på att det någon gång skulle öppna sig en lucka med ljus, framtidshopp och en slutgiltig lösning på allt. Tills den är funnen finner ni Lastkaj i studion, på din stereo, på din fritidsgård, rockbar, garage, festival och finlandsbåt. Lastkaj ger aldrig upp och kommer att kämpa till sista ton.


Köp biljett