At The Gates support: Nifelheim + Vampire

Arrangör KB West
Datum lördag 6 oktober
Insläpp 19.00
På Scen 19.30
Pris 375
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Det göteborgska metalpionjärerna At The Gates är tillbaka med ny platta och den 6 oktober gör de nedslag på Pustervik i Göteborg. Med sig har de dessutom inga mindre än Nifelheim och Vampire!

 

 

At The Gates är ett av de viktigaste och mest hyllade banden i death metals historia. Sedan de bildades 1990 har de genom åren varit stilbildande och en inspiration för många musiker och grupper, även om genombrottet kom några år senare. Albumet “Slaughter Of The Soul”, som släpptes 1995 kom att bli ett förgrundsverk inom svensk dödsmetal och banade vägen för vad som kom att kallas Göteborgssoundet.

 

Det har gått 27 år sedan första EP:n, 22 år sedan de lade ned och 4 år sedan comebackalbumet "At War With Reality", som tydligt visade att bandet fortfarande hade massor av kreativitet att få utlopp för. Detsamma gäller årets efterlängtade uppföljare ”To Drink from the Night Itself”, som tar tematiskt avstamp i motståndsrörelser, förtryck och konst.

 

Line-Up:

Tomas Lindberg, sångare; Jonas Björler, bas; Martin Larsson, gitarr; Jonas Stålhammar, gitarr; Adrian Erlandsson, trummor

 

Det svenska black metal-bandet Nifelheim, som leds av de legendariska "bröderna hårdrock" – Pelle "Hellbutcher" Gustavsson och Erik "Tyrant" Gustavsson, har också 27 år på nacken och levererar en teatralisk show!

 

Som opener ser vi Göteborgs-bandet Vampire, som hänger sig åt death/thrash och spinner på teman som skräck och död. 

 


Köp biljett