Attentat

Arrangör Pustervik & Attentat
Datum lördag 9 mars
Insläpp 19.00
Pris 200
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Äntligen! Attentat spelar på nya Pustervik vid Järntorget lördagen den 9 mars 2013 för att inviga sitt nya album ”Fy fan”. Räkna med ett antal hemliga gäster på scen denna speciella kväll! Det blir första gången punklegendarerna står på en scen i Göteborg sedan hösten 2010 då man fyllde Musikens Hus till sista ståplatsen med hoppande punkare. Förband blir högoktania rock and roll maskinen Silver Silver (och Thomas Silver ex Hardcore Superstar) som precis har släppt en ny singel. Upplagt för en minnesvärd kväll med andra ord.

– Vi har längtat, och intresset är ju på topp. Det har varit ett evigt tjatande om ”skall ni aldrig spela i Göteborg igen” sedan ett par år tillbaka. Vi är hur peppade som helst på att få spela våra nya hits för göteborgspubliken. Men självfallet kan vi heller inte att undvika en och annan punkklassiker som till exempel ”Ge fan i mej” eller ”Unga & Många”, säger sångare Mats Jönsson.

Attentats första studioalbum på mer än 20 år kommer att släppas 6 februari 2013. Det blir 12 (CD) eller 13 (grön numrerad vinyl) nyskrivna låtar och albumet heter ”Fy fan”.

– Det har varit en fantastisk resa att spela in dessa låtar. Kreativt, lärorikt och roligt. Jag längtar verkligen efter releasen och att få visa upp vad vi faktiskt skapat, säger trummis Paul ”The Beat” Schöning.

Samma helg kommer ”Glöden slocknar aldrig”, filmen om Attentat, att premiärvisas offentligt. Pustervik är platsen att vara på för den nyfikne söndag den 10 mars kl.13.00. Räkna med intervju av filmskaparen Jonas Nyström och Attentat kring filmprojektet, samt att Jönsson, Paddan, Crippa, Kruse och Paul drar en eller två punkpärlor akustiskt i samband med premiärvisningen. En perfekt helg i Göteborg med punk och Attentat alltså.

– Filmteamet är mitt uppe i klippningsarbetet, och jag kan redan nu lova att det blir en intressant film. Bättre än vad jag någonsin vågat hoppas på. Det är underhållande redan att bara vara i attentatfamiljens närhet,säger Jonas Nyström.

Filmen är 75 minuter lång och de flesta platserna på Pustervik som erbjuds är ståplatser. Det kommer endast att finnas ett mindre antal onumrerade sittplatser i baren.

– Det blir speciellt och häftigt med en stående publik. Det är ju punk, kan folk stå och se fotboll kan de stå och se den här filmen! Vi blandar dokumentärt material med Attentat från 70- och 80-talet med nutida bilder från inspelningsstudio, konserter, intervjuer och andra tillfällen då det händer saker kring killarna, säger Jonas Nyström.

Efter nyårshelgerna, med över 2 månader kvar till gig, var drygt 200 biljetter sålda till konsten och mer än 100 till filmen. Risk för slutsålt såldes! För mer info attentat.nu

ATTENTAT ÄR

 

Mats Jönsson, sång

Magnus ”Paddan” Rydman, gitarr

Cristian ”Crippa” Odin, bas

Patrik Kruse, gitarr

Paul Schöning, trummor

DOKUMENTÄREN ATTENTAT – GLÖDEN SLOCKNAR ALDRIG

Den visas söndagen 10 mars kl 13.00. Biljetterna kostar 90:- men förköpsbiljetter finns även på följande länk också.

KÖP FILMBILJETT PÅ TICNET

 


Köp biljett