Avantgardet + Missios/Nero

Arrangör Woody West Lördagsklubb!
Datum lördag 17 september
Insläpp 22.00
På Scen ca 22.30
Pris 100
Åldersgräns 20 år (18 vid förköp)
Plats Stora Klubben
Köp biljett

AVANTGARDET
Duon Avantgardet är det mest omtalade nya bandet i Sverige just nu. Deras debutalbum ”För många dyra skor och döda ögon”, producerad av mästaren Björn Olsson (Håkan Hellström, Mando Diao, Soundtrack of our lives), släpptes i mars och har fått ett enastående mottagande.
Skivan har blivit den mest omtalade svenska debuten i år och hyllats unisont av recensenterna vilket ledde till toppen av kritikerlistan. Germund Stenhag på P3 Sveriges Radio menar att debuten ”vänder blad i rockhistorien”, Andres LokkoSvenska Dagbladet beskriver den som en ”ögonblickligt drabbande”, Aftonbladets Fredrik Virtanen väljer Avantgardet framför Håkan Hellströms nya och Gaffa konstaterar att ”det här är musik som behövs”.
Avantgardet gör känslostark progg för 10-talet med socialrealistiska texter som hämtade från förortens hiphop och dess underklassperspektiv. Duon består av kompisarna Rasmus Arvidsson och Patrik Åberg från Nybro väster om Kalmarsund. De skrev sin första låt för åtta år sedan, men så kom Belfast, London, missbruk och självmordstankar emellan. Rasmus var borta i sex år innan han efter en överdos återvände till Sverige. Killarna återförenades hösten 2015 och Rasmus nykterhet fick kreativiteten att flöda som aldrig förr. Nu i vinter har Avantgardet jobbat med producenten Björn Olsson och färdigställt debutalbumet “För många dyra skor och döda ögon”.
Första singeln ”Skakar på tåget” klättrade upp på P3:s C-lista och flera av låtarna från skivan har adderats till olika spellistor på Spotify, bland annat Spotifys Indie Highlights och Gaffas och Sonics ”bäst just nu”-listor.

"En konceptplatta med tvättäkta känslor” (5/6) – GAFFA
"Ögonblickligt drabbande” och "ett skadeskjutet och jävligt verk – en tonsatt självbiografisk roman utan spärrar” – Andres Lokko, SVD
"Tio i stort sett klanderfria spår smutspop" (8/10) – HYMN
 
MISSIOS/NERO
Vi är väldigt glada att kunna presentera en kväll med Stefan Missios och Arvid Nero med band! Två mycket begåvade musiker som denna kväll slagit sina påsar ihop och fyllt dem med guld. Repetoaren består av deras egna material och kanske något annat guldkorn. Svängigt soul, blues och roots blir det rakt av!Stefan Missios har spelat på stadens alla scener i något sammanhang. Antingen med Den Stora Vilan, som han spelade med i många år, eller med Hagatrion som senaste åren stämningsfullt etablerat sig på Kino och Pustervik. Debutsoloskivan ”Domaredans” kom 2012 och en ny skiva är under inspelning.


Köp biljett