AW med forskare: De kriminella gängen

Arrangör Folkuniversitetet & GU
Datum tisdag 12 oktober
Insläpp 17.30
Pris Gratis
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben

Under de senaste åren har kampen mot den grova brottsligheten och nyrekryteringen till kriminella gäng intensifierats. Hösten 2019 presenterade regeringen ett 34-punktsprogram med åtgärder mot gängkriminaliteten. Trots det menar många att gängen håller delar av våra städer i ett järngrepp och vi läser nästan dagligen om nya skjutningar och sprängningar.

Hur fungerar de svenska kriminella gängen? Vad krävs och vad görs för att sätta stopp för dem? Hur ser det ut i Göteborg?

För dig som inte har möjlighet att komma till Pustervik kommer samtalet också att streama live. Länk till sändningen postas här i eventet.

Välkommen på after work med forskare!

MEDVERKANDE

Kristina Alstam, doktor i socialt arbete, Göteborgs universitet. Expert på strukturellt missgynnade förorter och exitprocesser ur kriminalitet.

Micael Björk, professor i sociologi, Göteborgs universitet. Expert på polisarbete i praktiken, gatugäng och organiserad brottslighet.

Jari Kuosmanen, professor i socialt arbete, Institutionen för socialt arbete, Göteborgs universitet. Expert på maskulinitet i relation till gängkriminalitet.

Anna Hedlund, forskare i socialantropologi, Lunds universitet. Forskar på våld, kriminella miljöer och brottsförebyggande arbete. 

MODERATOR

Mattias Hagberg, journalist och författare

After work med forskare är ett samarbete mellan Folkuniversitetet och Samhällsvetenskapliga fakulteten vid Göteborgs universitet. Evenemanget delfinansieras av medel från stiftelsen Gustav Adolf Bratts föreläsningsfond och Folkuniversitetsföreningen.

Med reservation för ändringar.

AW med forskare: De kriminella gängen