Bäddat för trubbel + Snuffed by the Yakuza + Bandet Alltså

Arrangör Club Slacker
Datum fredag 6 mars
Insläpp 21.00
Pris 100
Åldersgräns 20 år (18 år med förköp)
Plats Stora Klubben
Köp biljett

BÄDDAT FÖR TRUBBEL – på scen 00.00

Efter att Bäddat för trubbel släppte sin bejublade fullängdsdebut ”Det här är inte New York” 2010 så har de inte legat på latsidan direkt. 2012 kom uppföljaren värdighet och just nu mixas deras tredje fullängdare som förväntas släppas i sommar! Trots det har de även hunnit med att släppa ett gäng singlar och EP:s däremellan! 

 

Bäddat för trubbel spelar rock utan trams. Nisse Hellberg har sagt att dom påminner om tidiga Wilmer X och bara det gör att du borde se dom. Bäddat firar arbetarklassens sorger och glädjeämnen med tvåminuters opretantiösa boogiebaserade rocklåtar. Det här är Malmös bästa band, det är inget snack om saken!

 

http://open.spotify.com/artist/4szx0B7uO75cuhJR2i7962

http://www.baddatfortrubbel.se/

https://www.facebook.com/pages/Bäddat-För-Trubbel/

 

SNUFFED BY THE YAKUZA – på scen 23.00

Snuffed by The Yakuza är seglivade, nästan odödliga! Eller så dör de om och om igen men återuppstår utan att göra en grej utav det. Vad som är sant av ovastående vet jag inte och det tror jag knappast att någon i bandet vet heller. Det vi vet är att de är jävligt sparsmakade med att spela live så när väl uppsalamaskinen får för sig att ge sig ut på vägarna för ett gig så bör man passa på!

 

Dagen till ära blir det även releasekalas då deras LP äntligen får se dagens ljus efter mycket om och men! Det blir en extremt limiterad utgåva då vi har 200 vinyler medan 100 varit på vift i Frankrike sen förra sommaren och fortfarande inte är återfunna. 

 

"Om du någonsin gillat rock ’n’ roll kommer du att älska Snuffed By The Yakuza." Det löftet vidhäftade de fyra getingar som Expressens kritiker gav albumet Everybody´s gonna die tonight 2006. Samma år nominerades bandet i kategorin Årets rock/metal vid P3 Guld. 

 

Jag brukar inte citera Expressen särskilt ofta men för en gångs skull har de slagit huvudet på spiken så jag tycker inte vi behöver ödsla mer tid på att beskriva Snuffed!

 

Lyssna här:

http://open.spotify.com/artist/2cguYfq3OGoBXm9ZSZhr0C

 

BANDET ALLTSÅ – på scen 22.00

Bandet Alltså gick tidigare under namnet Kalabalik vilket är ett passande namn om man tänker på allt kring inspelningen av deras kommande fullängdsdebut samt de logistiska problemen för att få till detta giget! 

 

Efter att de släppte sjuan ”Kalabalik med Bandet Alltså” på Alleycat Records förra året så har de spelat runt en del i Sverige för att nu äntligen lägga tid och kraft på att spela in fullängdaren. Dock fungerar inte den här orkestern som andra band. Plattan har spelats in i Leas bastu (fråga mig inte varför, men de har säkert en fantastisk förklaring som har med ljudbilden att göra…) 

 

Ulph tog sedan med sig allt material ner till Barcelona där han under stort hemlighetsmakeri under sin semester sätter sin lilla specifika touch på de nya guldkornen. Jag gissar att det sedan kommer vara en 3-4 andra underliga steg i processen innan plattan är klar men av det lilla jag hört så vågar jag utlova att det kommer bli magi när alla bitar fallit på plats!

 

Nåväl, nog om framtiden, det var på tok för länge sen Bandet Alltså spelade i Göteborg och lägg där även till att resten av orkestern tröttnade på att se Ulphs schtekiga sommarbilder på instagram. En insamling startades därmed för att flyga hem honom i några dagar så han får känna på lite svensk bitterhet, avundsjuka och framförallt kyla. Vem som står för hans flyg tillbaka till Barcelona låter vi vara osagt. Säg den semester som varar för evigt! 

 

http://open.spotify.com/artist/2ikm9QS0vcU4TmDXdkYi2l

 

DJ Konsertlokalen: Marko (Shake Rattle n Roll)

DJ:s matsalen: Törley Sisters (Lovan & Nanna)

 


Köp biljett