Becca Mancari + Blue House

Arrangör Woody West
Datum måndag 12 november
Insläpp 19.00
På Scen 20.00
Pris 175 kr + service
Åldersgräns 18 år
Plats Matsalen
Köp biljett

BECCA MANCARI
Becca Mancari är det senaste stjärnskottet på den unga, alternativa Nashvillescenen. Dotter till en Italiensk-Irländsk prästfader och Puertoricansk moder var hennes uppväxt i ständig förändring – från vaktmästarjobb i södra Florida till låtskrivande bland tågluffare i Blue Ridge Mountains och spirituellt sökande i Indien.

Hennes musikaliska begåvning och starka personlighet gjorde hennes debutalbum ”Good Woman” från 2017 både efterlängtad och kritikerhyllad (hyllad av NPR och #19 på Rolling Stone Magazine’s Country/Americana Album of The Year). Plattan är fylld av svävande folk-rock, luftiga popmelodier och atmosfärisk indie i stil med Mazzy Star eller Beck’s mer jordnära stunder.

”Good Woman” är både familjär men flyttar gränser inom den redan vida americanagenren. “Our hope is that we’re doing something that respects the roots but also has space and the galaxy in it.” förklarar Mancari, något hon med känsliga gitarristerna Juan Solorzano och Blake Reams (steel) tillsammans med lyhörda producenten Kyle Ryan (från Kacey Musgraves band) lyckas med fenomenalt på sin debut.

En minst lika stark sida av plattan är de starka, ärliga och sårbara texterna. Mancari’s kamp att förena sin tro med kärlek, sexualitet och samhällets syn på minoriteter visar upp en stor personlighet med säker identitet och ett enormt hjärta redo att omdefiniera synen på saker som så ofta delar upp och skiljer människor åt.

Hemma i Nashville har Becca Mancari redan hunnit bli en etablerad profil, tillsammans med vännerna Brittany Howard (Alabama Shakes frontfigur) och folksångerskan Jesse Lafser har hon populära sidoprojektet Bermuda Triangle (hyllade av Rolling Stone) och hon har turnerat med namn som with Margo Price, Hurray For The Riff Raff,SUSTO och Julien Baker.

BLUE HOUSE

Indie-folkbandet Blue House (Göteborg) letar efter detaljerna som förvånar och slingorna som sätter sig. Ofta lågmälda till en början, för att avslutas i ett crescendo där gitarren, kontrabasen, trummorna  och sången flyter ihop med varandra – utan att tappa sina speciella karaktärsdrag. I grunden består bandet av Ida Kjellberg och Christopher Håkansson som övat stämsång sen tonårstiden i Lerum.

Senaste EP-släppet – inspelad och producerad av Kim Ruiz i Nacksving Studio – firades med konsert i ett fullsatt Sjömanskyrkan. Och ihop med DIY-bolaget Blackvalley Records jobbar Blue House i sann indie-anda: ett steg i taget, alltid med musiken i första hand.


Köp biljett