Bergslagsdiagonalen – Releasefest

Arrangör Woody West Lördagsklubb! Live:
Datum lördag 2 mars
Insläpp 22.00
På Scen 22.:30
Pris 180 kr
Åldersgräns 18 år
Plats Matsalen
Köp biljett

Riksväg 50, i folkmun kallad ”Bergslagsdiagonalen”, plöjer som en kil genom det mellansvenska bergslandskapet, ett område som genom århundraden försåg Sverige med skog och malm och drev industrialiseringen framåt. Men när malmen sinade och gruvbolagen gick vidare fick arbetskraften också söka sig bort, till storstäderna.

Sprungna ur dessa skogar i Bergslagen, men numera med fötterna djupt rotade i både hisingsleran och det så kallade ”livspusslet”, är rockbandet Berslagsdiagonalen en representation av både den svenska urbaniseringen och samtidens relationsbyggen. Med inspiration som sträcker sig från tidiga John Prine till sena John Prine berättar Bergslagsdiagonalen om skör maskulinitet och tvåsamhetens förväntningar och vedermödor.

Snart lämnar Bergslagsdiagonalen vardagslunken och ger sig ut på vägarna. Höga av ångorna av både ångest och hybris bjuder bandet in till att fira albumet De fyra årstiderna på hemmaplan. Välkomna till stadens finaste vattenhål för att lyssna till evangeliet om den strävan mot något annat som det innebär att vara mitt i livet.

Albumet De fyra årstiderna släpps 1/3 på Welfare Sounds & Records.


Köp biljett