BERNARD ET BIANCA + Preacher and Bear

Arrangör Woody West Lördagsklubb!
Datum lördag 19 april
Insläpp 21.00
På Scen ca 22.00
Pris 100
Åldersgräns 20 år (18 vid förköp)
Plats Stora Klubben
Köp biljett

BERNARD ET BIANCA

Nyss hemkomna från sin bejublade Europaturné står Bernard et Bianca äntligen med bägge benen på hemmaplan igen. Mitt i arbetet med kommande album bjuder kvintetten på sin enda Göteborgs-spelning för våren.

Bernard et Bianca är suggestiv och episk folkindierock med yviga stråkar och en ohämmad förkärlek till stämsång. De bjuder på medryckande folk ’n roll där svett, explosivitet och hjärtesorg är ledorden. Under 2013 hann bandet med 40 konserter i 10 olika länder och debutalbumet, ”White Mountain Lies”, var länge topp-tre bästa albumet av svenska kritiker – nu hoppas vi att även 2014 blir lika gynnsamt.

 

PREACHER AND BEAR

Preacher and Bear är en göteborgsbaserad folk-duo bestående av Elin Piel och Fredrik Pettersson. De har sedan 2009 släppt två fullängdare samt hunnit med fem turnéer genom Europa. ”The Storm Has Come” är titeln på deras andra album. Lekfullheten från deras första album, ”Suburban Island” (producerat av Ebbot Lundberg, 2010), finns kvar men bandet har sedan dess vässat sina knivar och deras politiska texter har tagit sig en radikalare ton. Elins röst och Fredriks gitarr skapar en väv av historier om politik, kärlek, hopp och förtvivlan men det finns även plats livsnödvändigheter som cowgirls, kärlek och snabb banjo. Med det stundande valet runt hörnet är det dags för stormen att komma.

 


Köp biljett