Betty Davis – ”They Say I’m Different” | filmvisning

Arrangör Pustervik & Doc Lounge Göteborg
Datum måndag 25 mars
Insläpp 18.00
På Scen 19.00
Pris Gratis
Åldersgräns 18 år
Plats Stora Klubben

Äntligen dags för ett samarbete mellan Pustervik och Doc Lounge Göteborg. Med fri entré och storbild presenterar vi stolt: ”They Say I’m Different”. En färgsprakande dokumentär om ikonen och artisten Betty Davis. En av funkvärldens coolaste profiler och en feministisk pionjär.

Som en aspirerande låtskrivare från en liten stålstad i USA, äntrade Betty 70-talets scen och kom att påverka musikbranschen för kvinnor. Hennes vågade personlighet, ikoniska mode och upprörande funkmusik blev en explosion. Hon var vän med Jimi Hendrix , Eric Clapton och Sly Stone, skrev låtar till Chambers Brothers och Commodores, och gifte sig med Miles Davis – fick honom att lägga jazzen på hyllan och utveckla sin musik på albumet hon döpte till ”Bitches Brew”.

Hon var den första svarta kvinnan att uppträda, skriva låtar och vara sin egen manager. Betty var en feministisk banbrytare, inspirerande och utmanande på ett sätt som ingen kvinna varit tidigare, speciellt inom funken. Men så plötsligt försvann hon.

Med hjälp av en kreativ blandning av dokumentär och animation spårar denna film Bettys liv, hennes fattiga uppväxt till att bli en självförverkligad svart kvinnlig pionjär som världen misslyckades med att förstå eller uppskatta. Efter många år av försök lyckades filmmakarna till slut, med Bettys egen hjälp, att kreativt berätta Bettys stärkande och krossande historia.

Visningen presenteras i stolt samarbete med Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen, FilmCloud och ABF.

Vi kommer även visa en kortfilm av en lokal regissör. Filmen heter Vi Två och är regisserad av Love Erik Hjertberg.

Film: Betty – They say i’m different (54 minuter)
Start: 19.00
Språk: Engelska (inga undertexter)
Regi: Philip Cox
År: 2017
Land: UK, Frankrike
Mer info om filmen: http://www.nastygalmovie.com/ 
DJ: Frida Lernstål