Between The Bars – En Hyllningskväll till Elliott Smith

Arrangör Woody West & Club Stereo
Datum måndag 21 oktober
Insläpp 19.00
Åldersgräns 18 år
Plats Matsalen

 

Between the bars – En hyllningskväll till Elliott Smith

21/10 Pustervik kl 19:00

DJ: Stereo-Jens

 

Live på scen:

Kristofer Åström

Therese Johansson (Lowood)

Sea Lion
Daniel Gilbert

Jonas Gustafsson (Division Of Laura Lee)

Agent Simple

 

Fri entre!

 

Måndag 21 oktober är det på dagen tio år sedan en av vår generations allra mest begåvade och viktigaste sångare och låtskrivare gick bort. Detta vill vi uppmärksamma genom att låta några av stans allra bästa artister göra egna tolkningar av sina egna Elliott Smith-favoritlåtar live på scen. Före och efter konserten kommer det att spelas låtar från DJ-båset som Elliott själv älskade och gjorde covers av på konserter. 

 

Medverkande artister:

 

KRISTOFER ÅSTRÖM

Behöver ingen närmare presentation. Precis som Elliott Smith fick han sitt genombrott i ett band som sysslade med hårdare tongångar (Fireside), men har sedan solodebuten 1998 skämt bort oss med en rad högkvalitativa och personliga album i mer lågmält format. Nu senast med förra årets "From Eagle To Sparrow". 

 

THERESE JOHANSSON (LOWOOD)

Som Lowood släppte Therese Johansson sin första skiva 2009, vilken visade upp en artist med ett självförtroende och pondus som är få debutanter förunnat. Turnéer med bl a Cult Of Luna, Tiger Lou och ovan nämnda Åström följde men därefter har det varit lite tyst. Vi är därför väldigt glada att ha med oss Therese denna kväll. 

 

SEA LION

Bakom artistnamnet döljer sig Linn Österberg som albumdebuterade förra året med "Guns of Alaska". Tio avskalade låtar sjungna med en röst vars närvaro och nerv ej går att förneka. Linn håller ju nu på och arbetar med uppföljaren som förhoppningsvis släpps inom en inte alltför avlägsen framtid.

 

DANIEL GILBERT

Mannen med Göteborgs maffigaste pop-CV (Broder Daniel, Fiesta, The Junior, Håkan Hellström, Augustifamiljen m m) nöjer sig numera med att bara vara soloartisten Daniel Gilbert. Och har man gjort en skiva som "Nowadays Daniel can't even sing" förstår man honom. En musikälskare av rang och en passionerad musiker med en ständig förkärlek till det amerikanska vemodet.

 

JONAS GUSTAFSSON (DIVSION OF LAURA LEE)

Som en av två leadsångare i evigt turnerande roskmaskinen Division Of laura Lee har bandets basist beträtt livescener världen över. Mindre bortskämda är vi dock med att se Jonas i ett mer intimt format och på egen hand. Division Of Laura Lee släppte i år sitt fjärde album "Tree" och är nyss hemkomna efter en mindre turné i Norden. 

 

AGENT SIMPLE

När Stefan Strömberg släppte låten "Make a right at Jordfallsmotet" 2005 blev han plötsligt ett namn på alla indiebloggars läppar, släppte debut-EP:n "I got a mad at the kids" och spelade bl a på Emmabodafestivalen. Vinylsingeln "Shaking an egg" följde och efter ett par år som medlem i Vapnet vilade solokarriären men nu får vi äntligen se Agent Simple på scen igen.