Big Thief + Special Guest: Ithaca – OBS INSTÄLLT

Arrangör Woody West
Datum torsdag 12 mars
Insläpp 19.00
På Scen 20.00
Pris 260
Åldersgräns 18
Plats Stora Klubben
Köp biljett

Tyvärr kommer kvällens konsert med Big Thief bli inställd.
Som följd av regeringens beslut angående folksamlingar har Big Thief beslutat att ställa in resterande datum på sin Europaturné. Detta innebär att kvällens konsert på Pustervik i Göteborg i kväll den 12 mars är inställd. Vi följer utvecklingen noggrant och Folkhälsomyndighetens rekommendationer.
 
Köpta biljetter återlöses automatiskt. Kontakta respektive biljettleverantör vid eventuella frågor

Se Big Thiefs egna officiella uttalande via deras Facebook-sida

BIG THIEF
Det krävs mage för att döpa ett album till ”Masterpiece”, men det var precis vad Brooklynbandet Big Thief gjorde på sitt universellt hyllade debutalbum. Det var helt enkelt ett litet mästerverk fullproppat med skör indiefolk och nakna, självutlämnande texter. Efter minst lika mästerliga uppföljaren Capacity släppte bandet efterlängtade U.F.O.F. tidigare i år som bland annat belönades med slående 9.2 på Pitchforks tastemakerskala.I höst landar ytterligare ett nytt album (!) och i vår kommer bandet till Sverige för två spelningar – 12 mars på Pustervik i Göteborg, och 13 mars på Debaser Strand i Stockholm.

Big Thief består av Adrianne Lenker, Buck Meek, Max Oleartchik och James Krivchenia, och har i skrivande stund gett ut tre hyllade album. Efter succén med Masterpiece gav bandet år 2017 ut uppföljaren Capacity och cementerade därmed sin position som en av folkrockens allra främsta. I samma veva gjorde bandet en uppmärksammad spelning på Way Out West i Göteborg. Förra året ägnade bandet åt andra projekt – frontpersonen Adrianne Lencker gav ut hyllade soloalbumet abysskiss, och gitarristen Buck Meek gav ut ett självbetitlat dito.

Special Guests: ITHACA
Kompromisslösa Ithaca från Storbritannien har fått hedersuppdraget att agera support till Big Thief när de själva får välja – hardcore, metal, mathrock och southern doom möts i en ambitiös frontalkrock.


Köp biljett