Billy Bragg + Kim Churchill

Arrangör Woody West
Datum fredag 8 november
Insläpp 19.00
Pris 275
Åldersgräns 20 (18 med förköp)
Plats Stora Klubben
Köp biljett

 
Billy Bragg blir äldre och äldre och sångerna blir argare och argare för varje minut av universell orättvisa som plöjer över vår jord. Kan en sång förändra världen? Kanske inte världen men den kan förändra dig – det är individen som behöver beröras, en devis Bragg praktiserat under sin trettio-åriga karriär. Om och om igen.
Med en burkig gitarr i ena handen och den andra näven knuten i luften har Bragg gett oss åtskilliga hjärtevärmande punkfolklåtar att sjunga med till. Från de rökiga pubarna i det sena sjuttiotalets England och vidare till jordens alla hörn har han pumpat upp ångan med låtar som ”A New England” och ”Sexuality”. Tillsammans med Wilco skrev kan musik som hittats av Woody Guthries dotter. Detta samarbete ledde till två album som hyllades i alla led.
Bragg har haft stort inflytande både politiskt och musikaliskt på generationer av musiker. Hans relevans och tidlösheten i musiken gör att nya fans hela tiden tillkommer. Det är med största glädje och förväntan vi välkomnar denna ikon till Göteborg och Malmö.


Köp biljett