Blackbird Blackbird

Arrangör FKP Scorpio
Datum fredag 10 oktober
Insläpp 19.00
På Scen 20.00
Pris 155
Åldersgräns 18 år
Plats Matsalen
Köp biljett

Blackbird Blackbird
Mikey Maramags musik som Blackbird Blackbird har alltid stått för drömmen om det fria livet, en tillvaro där varje sampling och ton är avsedd att koppla bort hjärnans synapser som får dig att grubbla över vardagens dilemman. I Maramags San Francisco lyser färgerna lite starkare, konturerna är aningen skarpare och all- verkligen all musik är disco, sammansatt med ett poröst popklister på ett sätt som ingen annan verkar klara av att göra lika bra.

Blackbird Blackbird gör ingen skillnad mellan sina egna produktioner och remixer eller edits av andras låtar. Hans version på en av modern soul-världens heligaste, Ace Spectrums Dont Send Me Nobody från 1974, som han förvandlar till en drömsk karamell har lika mycket omsorg och kärlek i sig som hans egna hits Pure, Hawaii eller Its A War.

På kort tid släppte Blackbird Blackbird debutalbumet “Summer Heart” och uppföljaren “Halo”, vilket gav rejält internationellt genomslag. Sedan dess har Maramag vårdat karriären väl, med 2012 års EP Boracay Planet som fantastisk höjdpunkt hittills i karriären. I våras släpptes så “Tangerine Sky” som bara ytterligare uppvisar Maramags fantastiska känsla som gitarrist, melodibegåvning, sångare och producent.

Hur hypnotisk och svävande hans musik än låter på skiva så är Blackbird Blackbird live en helt annan femma- väl på scenen träder en festfixare fram som inte ger sig innan han fått alla i hela lokalen att skaka loss.

Länkar:

http://blackbirdblackbird.net/
https://www.facebook.com/BlackbirdBlackbirdSF
https://www.youtube.com/watch?v=BTz_36Dzv7U

 

 


Köp biljett