BlackValley Nights: Niccokick + Support: Sunhill

Arrangör BlackValley Records
Datum fredag 5 april
Insläpp 21.30
På Scen 22.00
Pris 250 kr
Åldersgräns 18 år
Plats Matsalen
Köp biljett

Till den sjätte upplagan av BlackValley Nights är vi stolta och glada att kunna presentera den första spelningen med Niccokick i Göteborg på 16 år!

Niccokick startade hösten 2001 som ett enmansprojekt av sångaren och gitarristen Andreas Söderlund från Sounds Like Violence (och senare It’s A Bird! It’s A Plane!). På grund av avsaknad av kompisar ångrade han sig snabbt och bjöd in Båstads finest, Mathias Söderlund (tillika bror) på trummor, Philip Hall på bas, Martin Stääv på gitarr och Daniel Teodorsson på klaviatur och svängig tamburin. Resten är historia (googla!).

Niccokick har genom åren turnerat land och rike runt, spelat på alla de klassiska festivalerna (Hultsfred, Arvika, Popaganda, Siesta!, Where The Action Is osv) MEN bara gjort 3 exklusiva spelningar de senaste 15 åren (senast på Grand i Malmö 6 januari 2024, releasefest för  vinylen “Lost Souls Play R´n´R”).

Mitt under pandemin gjorde bandet comeback och släppte låtarna ”Afraid” och “Love Can Be a Wonderful Thing” där Klara Keller gästar. Senaste singeln “Crazy” (17 nov 2023) fick fina recensioner från bl.a. Hymn:

”Precis som på comeback-singlarna som släpptes 2020 visar man på att man fortfarande är ett band att räkna med. Niccokick var och är en av Sveriges bästa akter på att förvalta det högljudda amerikanska indierocksoundet från nittiotalet.

För att fira 20-årsdagen förra året släppte Niccokick den exklusiva vinylen “Lost Souls Play R´n´R” som innehåller debut-EP:n “Turn 27 EP”, där artisten José González  gästar på låten ”I want you back”, och uppföljaren “Run! Run! Run! EP”.

Detta vill ni inte missa!

Support: SUNHILL
Förband denna kväll är BlackValley Records egna SUNHILL, som äntligen är tillbaka på marknaden igen. Med nya poppiga garagerocklåtar i bagaget är dom redo att bege sig ut i vårsolen för att spela live lagom till uteserveringspremiären. Enkelt, högljutt och melodiskt – SUNHILL gör alltid sina spelningar som om det vore deras sista.


Köp biljett