Bleached + Night Beats + Purling Hiss

Arrangör WWDIS
Datum onsdag 29 maj
Insläpp 19.00
Pris 160
Åldersgräns 18
Plats Lilla Klubben
Köp biljett

Gitarrer och gyllene oväsen. Bleached & Night Beats & Purling Hiss kommer till WWDIS på Pustervik!
100kr för folk med WWDIS Summer Fest-biljett! Visa bara din biljett på Pusterviks biljetter så får du köpa billigare.

29 Maj – Göteborg, Pustervik | Bleached + Night Beats + Purling Hiss

 

BLEACHED (US)

Systrarna Jessica och Jennifer Clavin spelade tidigare i punkbandet Mika Miko, där de turnerade med bl.a. No Age, Black Lips och The Gossip. Släppte skivor på Kill Rock Stars och blev hyllade världen över. Efter Mika Miko's uppbrott så anslöt sig Jennifer till NY-bandet Cold Cave och Jessica till LA-bandet Cold Showers innan de slutligen hittade tillbaka till varandra och startade Bleached. Medan Mika Miko drog mot stökig punk så liknas Bleached bättre med en molotov cocktail av Ramones-pop, Merle Haggard-country och 60’s psychrock.

Nya albumet "Ride Your Heart" släpps den 2 april på Dead Oceans. Där de är skivbolagskamrater med Destroyer, Phosphorescent, The Tallest Man On Earth, Bear In Heaven och A Place To Bury Strangers m.fl.

NIGHT BEATS (US)

Bandet består av Tarek Wegner samt texasfostrade Danny Lee Blackwell och James Traeger. Numera är samtliga hemmahörande i Seattle. Bandet levererar sköna 60-talsvibes a la tidig soul och R&B, vilket blandas med en sylvass rytmsektion och upplysande psych-garagegitarrer. Låt koka ihop någon sekund, och upplev nåt av det bästa den här världen har att bjuda på. Att bandet turnérat med The Black Angels, The Growlers, Black Lips, The Strange Boys och andra storheter som The Jesus and Mary Chain och Roky Erickson säger en hel del om hur sjukt bra de är. Men kanske inte lika mycket som att de nu är klara för WWDIS. Det är en kvalitetsstämpel om något. Eller hur? Nej men seriöst så garanterar vi att ni kommer att älska Night Beats. Så se till att kom dit nu.

 

PURLING HISS (US)
Purling Hiss är det senaste guldet sprunget ur gängen runt Kurt Vile, Richie Charles och The War on Drugs. Philadelphias no.1 guldgossar. Mike Polizze som är mannen bakom Purling Hiss har turnerat med nyss nämnde band (även Dr. Dog m.fl) och det är Adam Granduciel i War On Drugs som varit med och spelat in galet grymma WWDIS-favoriten ”Lolita”. I slutet av mars kom nya albumet ”Water on Mars”Drag City (hem till bl.a. Ghost, Pavement, Ty Segall och många fler). Detta är inte första gången du kommer höra talas om Purling Hiss. “Purling Hiss is noise made into music”.


Köp biljett