Blitzen Trapper + Maybe Canada

Arrangör Woody West
Datum onsdag 17 februari
Insläpp 19.00
På Scen 20.00
Pris 225
Åldersgräns 18 år
Plats Lilla Klubben
Köp biljett

När den alternativa country-rocken är som bäst lämnar den jorden i ett kosmiskt skimmer, i Blitzen Trapper's tappning blir den bortrövad i rymden av cowboy-robotar. Den Portlandbaserade kvintetten kom fram med samma fantastiska generation folkindiecountryrockare som Band Of Horses, Fleet Foxes, Vetiver, Fruit Bats och Grand Archives under en gyllene era för skivbolaget Sub Pop. Bandets debut för den legendariska labeln var moderna klassikern ”Furr”, ett album som hyllades världen över (Pitchforktempen gick till 8.5, Rolling Stone gjorde stort uppslag och gav dem 4/5).

Då hade de smått galna excentrikerna i kvintetten Blitzen Trapper redan fått ett mindre genombrott med självsläppta tredjeplatta "Wild Mountain Nation" (även den fick 8.5 i betyg av Pitchfork) vilken visade att något stort var på gång. En vansinnigt vildsint resa från start till mål, tänk dig att Pavement försökt göra country-rock tillsammans med en ung Beck så kommer du nära. Halsbrytade Flaming Lips-psychedelia, smutsig country-rock med rötter i Neil Young och skev Pavement lo-fi-pop. Oerhört omtumlande och underhållande på samma gång.

Flertalet turnéer med likasinnade band som americanaexcentrikerna Wilco, hippiefolkrockarna Fleet Foxes och psychskäggrockarna Black Mountain följde och med folkrockiga ”Furr”,  storslagna 70-talseposet ”Destroyer Of The Void” och sydstatsrockande ”American Goldwing” skapade gänget en mäktig Sub Pop-triologi som gav dem ett rykte som några av de främsta förvaltarna av den amerikanska rockhistorien verksamma idag. Härom året genomförde de sin egen tolkning av Neil Youngs ”Harvest” som turnéavslutning, ett projekt som även resulterade i Record Store Day-plattan ”Live Harvest”.
 
Låtskrivaren och sångaren Eric Earley har en sällsynt förmåga att förvandla sina 70-talsinfluenser till tidlösa melodier om öppna landskap, breda landsvägar och hopplös romantik. Ett bolagsbyte till Vagrant ledde till pånyttfödd spelglädje på lekfulla albumet ”VII”, fyllt av av swampig countryfunk, 70’s riff och maffiga soulkörer brevid banjos, staxblås och slidegitarrer. Splitternya albumet ”All Across This Land” är ett styrkebesked från ett av den amerikanska kontinentens ädlaste rockband. En resa över de storslagna vyerna längs öppna freeways där färden kränger fram och tillbaka mellan E Street Band, Lynyrd Skynyrd och Tom Petty.


Köp biljett