The Bowlines + Until North – fri entré!

Datum lördag 29 februari
Insläpp 19.00
Plats Matsalen

THE BOWLINES
The Bowlines är ett rockband från Göteborg. Deras unika orgelbaserade sound breder ut sig från sångaren Fredrik Östers smärtsamt melankoliska sånger, som har sina rötter i både det
skandinaviska vemodet och de amerikanska sångböckerna. Ett sound som är helt omöjligt att värja sig mot.

Bandmedlemmarna, som alla är välkända från den svenska musikscenen, har hittat den gemensamma nämnaren i sin kärlek till artister som The Allman Brothers Band, Lucinda Williams,
Neil Young, Calexico, Bob Dylan, The Walkmen, Electric Magnolia Co och Andrew Combs. Några av dem utgjorde kärnan i ett av Sveriges första och mest kritikerhyllade amerikanaband Alimony, som unisont hissades för sitt debutalbum Bottomless 1999.

The Bowlines är: Fredrik Öster, sång; Peter Ehlebrink, gitarr; Bjarne Karlsson, Hammond B-3 och piano; Ingemar ”Swävarn” Johansson, bas och Red Top, trummor.

 

UNTIL NORTH
Until North är ett Country/Americanaband från Göteborg med sångerskan Ann-Marita Garsed i spetsen. Ann-Marita har delvis rötterna i USA och en musikkarriär på andra sidan Atlanten.

Bandet har låtit sig influeras av musik ifrån den amerikanska södern, blandat in lite nordiskt vemod och en gnutta countryrock och skapat sin egna variant av Country/Americana.

Until North sågs senast som en av finalisterna i Country SM 2019 i kategorin Pure Country.