Brent Cobb

Arrangör Woody west
Datum söndag 16 september
Insläpp 19.00
På Scen 20.00
Pris 225
Åldersgräns 18 år
Plats Matsalen
Köp biljett

Georgiasonen Brent Cobb har på kort tid blivit en av den unga Nashvillescenens mest uppskattade och respekterade neo-country-outlaws både som låtskrivare och artist. Genombrottet kom härom året med hyllade platta ”Shine on Rainy Day”, inspelad av kusinen och mästerproducenten Dave Cobb – som på senare år vunnit mängder av Grammys för bästa Country och Americana album för sitt jobb med folk som Chris Stapleton, Sturgill Simpson Jason Isbell, Lindi Ortega och Anderson East. 

 

Brent Cobb’s sydstatsamericana har den tillbakalutade känslan av småstadslivet, arbetarklassmentaliet och god grannsämja präglad av country och sydstatsrock hörd genom gamla radios, slitna vägrenshonkytonks och bakgårdssessions efter BBQ’s. 

 

Tillsammans med kusinen Dave placerar sig Brent i ett södern fullt av själfulld blue-eyed soul, country funk och guppande swamp boogie. Kusinerna Cobb samarbetar återigen på årets uppföljare ”Providence Canyon”, ett album lika självklart, enkelt och ödmjukt självsäkert som en småstadsgrabb som trygg med sin begåvning hittat sin plats i livet. En sann southern gentleman, med en rebells hjärta, glimten-i-ögat-humor och southern accent.

 

”Providence Canyon” har redan hyllats av Rolling Stone (4/5) och American Songwriter, han har turnerat med storheter som Chris Stapleton och Miranda Lambert och i höst kommer han tillbaks till Skandinavien och besöker då Göteborg för första gången.


Köp biljett