Brian Fallon & The Howling Weather

Arrangör Live Nation
Datum torsdag 28 april
Insläpp 19.00
På Scen 20.00
Pris 295:-
Åldersgräns 18
Plats Stora Klubben
Köp biljett

New Jersey-bördige Brian Fallon är singer-songwritern som har många strängar på sin lyra – och band på sitt CV. Mest känd är han som frontman för det älskade bandet The Gaslight Anthem – men också från The Horrible Crowes, Molly and the Zombies och så klart hans solokarriär (bland mycket annat). Och i år återvänder Brian Fallon äntligen till Sverige! Med sig på scen har han The Howling Weather!

Förra året släppte Brian Fallon sitt andra soloalbum, Sleepwalkers, inspelat i New Orleans med producenten Ted Hutt – mannen bakom The Gaslight Anthems genombrottsalbum The ’59 Sound.

Teman för Sleepwalkers fokuserar på olycklig kärlek, dödlighet och drömmar, som är inbäddade i en organisk ljudbild. Fallon använder sig av vackra referenser till Motown, 70-talets rock- och folkscen, liksom artister som Beatles och Elvis Costello.

Fallon började sin karriär som gitarrist och låtskrivare i det hyllade rockbandet The Gaslight Anthem. Han har sedan utvecklat framgångsrika projekt som The Horrible Crowes och Molly and the Zombies. Han släppte sitt första soloalbum, Painkillers, 2016 och hämtade inspiration från den folkliga världen. Albumet fick ett hav av rosor och stående ovationer från recensenter över hela världen.

Tidningen Mojo skrev så här om Painkillers:
“Painkillers suggests Fallon really was holding his best songs back,”

Och Kerrang! skrev:
“a straight-up fantastic return to Brian’s rock ‘n’ roll roots.”

Just nu arbetar Fallon intensivt med sitt nästa album, som förväntas släppas 2020, så publiken kan förvänta sig nya skarpa toner från den framstående låtskrivaren när han kommer till Sverige i vår!

Datum 2020
25/4 – Debaser Strand, Stockholm
26/4 – Pustervik, Göteborg

Biljetter
Biljetter släpps 30 september kl. 09.00 via LiveNation.se

Pressbiljetter & fotopass
Ansökan om köp av pressbiljett skickas till press@livenation.se. Det är viktigt att du skickar en förfrågan per artist/evenemang och att du i ämnesraden anger vilken artist/evenemang det gäller.

Fotopass-ansökan görs via photorequest.livenation.se (notera att godkänt fotopass inte gäller som biljett).

Med reservation för eventuella ändringar. Senast uppdaterad information om våra evenemang hittar du alltid på livenation.se.


Köp biljett